Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Ακάρ: Παράνομη η στρατιωτικοποίηση 16 νησιών από την Ελλάδα

 
Σε νέες δηλώσεις σχετικά με την στρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο προχώρησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hürriyet ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.
Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Hürriyet δήλωσε :
«Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συνθήκες. Παράλληλα με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο ισχυρίζεται πως ο εναέριός της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια».
Ο υπουργός  Άμυνας της Τουρκίας συνέχισε λέγοντας: «Περιμένουμε από την Ελλάδα που είναι και σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ να παραμείνει πιστή στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει. Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς. Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας όπως και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμή μας» κατέληξε οι Ακάρ.