Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Το πιο ευαίσθητο σημείο της Ελλάδας

 
«Ξέφραγο αμπέλι» ο Εβρος!
Καθημερινό φαινόμενο η παραβίαση των συνόρων από μετανάστες, που εισβάλλουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα
Σε ξέφραγο αμπέλι φαίνεται ότι έχουν μετατραπεί τα χερσαία σύνορα του Εβρου, με τους κατοίκους της περιοχής να καταγγέλλουν ότι η άφιξη μεταναστών με βάρκες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο!
Ενδεικτικό είναι το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο οικονομολόγος Αναστάσιος Λαυρέντζος, το οποίο δείχνει την άφιξη μιας ολιγομελούς ομάδας μεταναστών, που μόλις είχε διασχίσει τον Εβρο ποταμό. Το σύντομο βίντεο τραβήχτηκε την περασμένη Κυριακή και απεικονίζει την καθημερινή εικόνα, με τις διαρκείς αφίξεις μεταναστών στον ποταμό Εβρο.
Ο κ. Λαυρέντζος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανέφερε ότι οι μετανάστες πέρασαν τα αφύλακτα σύνορα μέρα μεσημέρι. «Επειδή είμαστε με τζιπ νομίζουν ότι είμαστε ασφάλεια και έρχονται προς το μέρος μας. Μας δηλώνουν ότι είναι Αφγανοί. Μόλις τους λέμε ότι θα καλέσουμε την Αστυνομία να τους παραλάβει, φεύγουν» τόνισε ο Αναστάσιος Λαυρέντζος.

Μάρτυρας του συμβάντος ήταν και η δημοσιογράφος Μελαχροινή Μαρτίδου, η οποία ανέβασε στο facebook φωτογραφίες και βίντεο με τους μετανάστες να κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι αυτό το περιστατικό είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, καθώς δεκάδες βάρκες εγκαταλείπονται στο Δέλτα του Εβρου.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους μετανάστες επιζητούν να συλληφθούν, προκειμένου να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 από τα χερσαία σύνορα του Εβρου πέρασαν περισσότεροι από 12.000 μετανάστες.