Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Στη Βόρεια Μακεδονία κατηγορούν τον Ντιμιτρόφ για «προδοσία»

 
Έξαλλοι είναι οι «αρχαιομακεδόνες» στη Βόρεια Μακεδονία μετά την αποκήρυξη της «μακεδονικής μειονότητας» και του «Ουράνιου Τόξου» στην Ελλάδα από την κυβέρνηση των Σκοπίων.
  
Διάφοροι «επιστήμονες» του ψευδοαρχαιομακεδονικού καθεστώτος, εξαπολύουν επιθέσεις κατά του Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπονομεύοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη συμμαχία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας.
Ένας από αυτούς, ο «ακαδημαϊκός» Ιλία Τσασούλε, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι είναι «μεγάλη προδοσία» οι δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων ότι η μακεδονοσλαυική διάλεκτος στην Ελλάδα δεν ανήκει στη λεγόμενη «μακεδονική γλώσσα», όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.
«Η δήλωση ότι οι ομιλίες στη “Νότια Μακεδονία” δεν ανήκουν στο μακεδονικό διασύστημα είναι μια μεγάλη προδοσία.
»Αναφέρουμε για παράδειγμα, οι ομιλίες (μεταξύ των Σλαβόφωνων) στο Μοναστήρι και στη Φλώρινα είναι τόσο στενά συνδεδεμένες που περιλαμβάνουν μια υποομάδα διαλέκτου.
»Οι μακεδονικές ομιλίες της “Νότιας” Μακεδονίας βρίσκονται σε μια συνέχεια.
»Έχει εκφραστεί με σαφήνεια από την επιστήμη (σ.σ. την ποια;).
»Μεγάλη ντροπή, ασυγχώρητη, κατακριτέα προδοσία.
»Είμαι θυμωμένος», έγραψε Τσασούλε στο Facebook, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Νίκολα Ντιμίτροφ και του εκπροσώπου Μίλε Μποσνιάκοφσκι, οι οποίοι είπαν ότι η γλώσσα που ομιλείται στη Μακεδονία δεν είναι μακεδονική.

Διαβάστε σχετικά: Η Βόρεια Μακεδονία αποκήρυξε «Ουράνιο Τόξο» και «μειονότητα»

Σοκαρισμένοι οι ψευδοϊστορικοί στη Βόρεια Μακεδονία

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η καθηγήτρια Έλκα Γιάτσεβα Ούλτσαρ.
Αυτή έγραψε ότι επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις της σχετικά με το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών ότι «θα είμαστε ο μοναδικός λαός του οποίου το εύρος χρήσης της γλώσσας θα περιορίζεται εντός των κρατικών συνόρων, καθώς στον νότο, αλλά και στην ανατολή και δύση δεν θα έχουμε μειονότητα που μιλά την μακεδονική γλώσσα».
Επίσης, ο καθηγητής Βλάντιμιρ Μίλτσιν, μεταξύ άλλων, έγραψε:
«Τι ήθελε να πει; Ότι υπάρχουν δύο μακεδονικές γλώσσες; Ή περισσότερες; Ή ότι δεν υπάρχει καμία λόγω των πολυάριθμων διαλέκτων; Απερίσκεπτη δήλωση».