Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Πρώην διοικητής UCK: Αν αποτύχει το δημοψήφισμα θα γυρίσω στο βουνό…

Ο πρώην διοικητής του UCK, Αμπεντίν Ζίμπερι, έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ότι εάν αποτύχει το δημοψήφισμα στη χώρα για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και συνεχίσει να υπάρχει η έλλειψη σεβασμού μεταξύ των εθνοτήτων στη «Μακεδονία»,

ο ίδιος θα συνεχίσει τον αγώνα του με ή χωρίς τους ‘Μακεδόνες’ για την ένταξη της χώρας στις ευρωατλαντικές δομές
«Θα αντιδράσει το VMRO ή το υπουργείο Εσωτερικών στις εκκλήσεις του πρώην διοικητή του ‘Απελευθερωτικού Στρατού Κοσόβου’, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.
«Οι Αλβανοί στη ‘Μακεδονία’ θα παλέψουν ως το τέλος με τους ‘Μακεδόνες’ και συνολικά με το κράτος για να ενταχθεί αυτό στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εάν το δημοψήφισμα αποτύχει. Οι Αλβανοί θα ακολουθήσουν αυτό το δρόμο, δηλαδή με ή χωρίς τους ‘Μακεδόνες’ θα συνεχίσουν την πορεία τους προς την ΕΕ», έγραψε ο Ζούμπερι.
Σημειώνει ακόμη ότι οι ‘Μακεδόνες’ (Σλάβοι) των Σκοπίων,  έπρεπε πρώτα να επιλύσουν την εσωτερική διαμάχη που έχουν με τους Αλβανούς και στη συνέχεια να επιλύσουν την εξωτερική διαμάχη με την Ελλάδα για ένταξη στην ΕΕ.
 
«Ποιος πηγαίνει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ με προκλήσεις και προσβολές στους συμπολίτες του;
Όταν κάποιος σέβεται και σας υποστηρίζει γιατί τον κακοποιείτε με προσβολές και προκλήσεις σε εθνικό επίπεδο;
 
Πραγματικά δεν ξέρω πώς μπορεί  κάποιος να ξυπνήσει από το κομμουνιστικό όνειρο, που επί 50 χρόνια σας γέμισε με ψέματα και σας δίδαξε να μισείτε όσους είναι διαφορετικοί από εσάς», σημειώνει ο πρώην διοικητής του UCK.
Θα κλείσει το σημείωμά του: 
 
«Όσο οι Αλβανοί επιδιώκουν τη ‘Μακεδονία’ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αυτό είναι ένα σημάδι ότι θέλουμε το κράτος να είναι πλήρες, ασφαλές και κοινό για όλους.
Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε κάθε τι που είναι δικό σας, τη γλώσσα, τα σύμβολα και την ταυτότητα του ‘Μακεδόνα’, αλλά και εμείς θέλουμε απλά να σέβεστε τη γλώσσα, τα σύμβολά μας και την εθνική μας ταυτότητα.
Η πολυμορφία  είναι ένας θησαυρός για τη χώρα».
 
(Στοιχεία από infomax.mk)