Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ρωσική αρμάδα κοντά στην Κύπρο: Έτοιμο και το τουρκικό γεωτρύπανο να βγει στα ανοιχτά

Περισσότερες από 28 ναυτικές μονάδες επιφανείας του ρωσικού στόλου βρίσκονται από το βράδυ της Κυριακής σε πολύ κοντινή απόσταση από την Κύπρο. Μία εξέλιξη που προβληματίζει την Αθήνα και τη Λευκωσία, λόγω των στενών στρατηγικών της Μόσχας με την Τουρκία

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hellas Journal οι Ρώσοι πραγματοποιούν αυτές τις μέρες μια μεγάλης εμβέλειας άσκηση ωστόσο η συγκέντρωση τόσο μεγάλης δύναμης στην περιοχή θεωρείται μάλλον ασυνήθιστη. Μεταξύ των πλοίων που βρίσκονται στην περιοχή είναι οι φρεγάτες “Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς” και “Ναύαρχος Έσσεν”.
Ωστόσο αυτό που δείχνει να θέτει τις ελληνικές δυνάμεις σε επιπλέον εγρήγορση είναι το γεγονός πως πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενο απόπλου του τουρκικού γεωτρύπανου “Fatih” από την Αττάλεια μαζί με τα πολεμικά που το συνοδεύουν με στόχο να πραγματοποιήσει γεώτρηση ανοιχτά της Κύπρου, όπως ξανά και ξανά έχει απειλήσει η τουρκική κυβέρνηση.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως τα “μάτια” και τα “αυτιά” του Πολεμικού μας Ναυτικού βρίσκονται στην περιοχή καθώς πολύ κοντά στην Κύπρο πλέει ελληνική φρεγάτα.