Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Οι Ρώσοι περιμένουν πυραυλική επίθεση των Αμερικανών στη Συρία


Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο οπλισμένο με πυραύλους Τόμαχοκ εισήλθε στη Μεσόγειο. 
Έτσι η συγκέντρωση των πολεμικών πλοίων  έφθασε στον αριθμό που είναι αρκετός για μια μαζική επίθεση στη Συρία
Οι Ρώσοι στρατιωτικοί ισχυρίζονται ότι η Δυτική Συμμαχία ετοιμάζεται για στρατιωτική δράση εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας και ότι μετά θα δικαιολογηθεί με χρήση χημικών όπλων κατά του άμαχου πληθυσμού στην επαρχία Ιντλίμπ.
Η Ρωσία ανταποκρινόμενη στις ενέργειες των  ΗΠΑ, ενισχύει επίσης τη μοίρα της στη Μεσόγειο.
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ‘USS Ross’ με 28 πυραύλους Τόμαχοκ, το οποίο έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει την επικράτεια της Συρίας, εισήλθε στις 25 Αυγούστου στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Αυτό αναφέρθηκε από τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, προσθέτοντας ότι στον Περσικό Κόλπο βρίσκεται το ‘USS Sulivans’ με 56 παρόμοιους πυραύλους, αλλά στη στρατιωτική βάση Ελ Ουδέιντ στο Κατάρ μεταφέρθηκε το στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας και επί αυτού βρίσκονται 24 πύραυλοι κρούζ  JASSM.
«Οι προετοιμασίες αυτές αποτελούν μια νέα επιβεβαίωση της πρόθεσης των ΗΠΑ να επωφεληθούν από τη στάση των μαχητών της ‘Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ’ (το νέο όνομα της τρομοκρατικής ομάδας ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’) για μια πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας», είπε ο στρατηγός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βρετανικές ειδικές υπηρεσίες προετοιμάζουν το έδαφος για τη χρήση χημικών όπλων από φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εναντίον αμάχων στην επαρχία Ιντλίμπ. Δήλωσε ότι οι μαχητές προετοίμασαν οκτώ δοχεία χλωρίου, τα οποία παραδόθηκαν στο χωριό Χουλούς, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη Τζισρ αλ Σουχούρ.
Ο ίδιος θα προσθέσει ότι μια ειδική ομάδα εκπαιδευμένων ισλαμιστών έφθασε στην περιοχή. Τα μέλη της είναι εκπαιδευμένα στον χειρισμό των δηλητηριωδών ουσιών υπό την καθοδήγηση ειδικών της βρετανικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας ‘ Όλιβ Γκρουπ».
Η ομάδα αυτή υποτίθεται ότι είναι επιφορτισμένη για τη δήθεν διάσωση θυμάτων χημικών όπλων με το πρόσχημα της οργάνωσης «Λευκά Κράνη», την οποία η Ρωσία κατηγόρησε επανειλημμένα ότι διαστρέβλωνε πληροφορίες.
Σύμφωνα με πηγή από τις στρατιωτικές υπηρεσίες ελέγχου, οι πληροφορίες αυτές  για την επικείμενη επίθεση επιβεβαιώθηκαν  μέσω διαφόρων σταθμών αναγνώρισης.
kommersant.ru