Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Για τα εγκλήματα του "UCK" κατά Σέρβων

Για τα εγκλήματα του "UCK" κατά Σέρβων
ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Ανταπόκριση Θ. Βόρειος). -
"Οι (ΝΑΤΟικές) δυνάμεις ("KFOR") δεν εκπληρώνουν την εντολή που έχουν πάρει. Υπάρχει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απαιτεί από τις δυνάμεις αυτές να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των λαών που ζουν στο Κόσσοβο και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις,
 ώστε όλοι οι κάτοικοι να συνεχίσουν να μένουν σ' αυτό. Αυτό είναι το καθήκον του στρατού αυτού, και εάν δεν το κατορθώνει, τότε να το ομολογήσει και να σηκωθεί να φύγει".
Αυτά είναι λόγια του ορθόδοξου επισκόπου της Πρίζρεν (γερμανικός τομέας), Αρτέμιου Ραντοσάβλιεβιτς, σε συνεργάτη της εφημερίδας "ΜΠΕΡΛΙΝΕΡ ΤΣΑΪΤΟΥΝΓΚ" (28 Ιούλη). Ο ίδιος, με το προσωπικό της Επισκοπής, κατέφυγε για λόγους ασφαλείας στο μοναστήρι Γκραμπάνιτσα, κοντά στην Πρίστινα και κοντά σε λιγοστούς σερβικούς οικισμούς, επειδή στο Πρίζρεν ζούσε, όπως εξομολογείται, "πρακτικά φυλακισμένος, στους τέσσερις τοίχους της επισκοπής".
Ο Σέρβος επίσκοπος πρόσθεσε: "Κάθε μέρα ακούμε για δολοφονίες Σέρβων και για ομηρίες. Από την Πρίστινα διώχνονται καθημερινά 20 σερβικές οικογένειες. Ανθρωποι πεινάνε μέσα στα σπίτια τους, γιατί δεν τολμάνε να βγουν για να ψωνίσουν. Τα εγκλήματα κατά των Σέρβων γίνονται τη στιγμή που υπάρχει υπογραμμένη "συμφωνία ειρήνης". Τα εγκλήματα κατά των Αλβανών έγιναν στη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά... Στον πόλεμο λειτουργούν άλλοι νόμοι...".
Οι ηγέτες του "UCK" (ο Χασίμ Χάτσι και ο Αγκίμ Σέκου), είπε ο επίσκοπος, δεν έχουν στηλιτεύσει δημόσια τα φοβερά αυτά εγκλήματα, ούτε και αποστασιοποιήθηκαν απ' αυτά. Το έγκλημα στο Σπάρο Γκράτσκο (όπου και η δολοφονία των 14 Σέρβων) ήταν, κατά τη γνώμη του, "προσχεδιασμένο έγκλημα μετά από άνωθεν διαταγές". Και ο επίσκοπος Αρτεμιος συμπληρώνει πως εδώ και 20 χρόνια προπαγανδίζεται η ιδέα ενός Κοσσόβου χωρίς Σέρβους, πράγμα που σήμερα "γίνεται ακριβώς τώρα υπό την προστασία του ΝΑΤΟ".
Σε άλλη γερμανική εφημερίδα, η Μπράνκα Γιοβάνοβιτς, πρόεδρος του Νέου Κόμματος των Πρασίνων, δήλωσε στο Βελιγράδι: "Εμαθα μερικά πράγματα από κύκλους της σερβικής Εκκλησίας. Γίνονται τρομερές απελάσεις. 140.000 Σέρβοι, αλλά και πολλοί Τσιγγάνοι βρίσκονται σε φυγή. Γίνονται λεηλασίες και εμπρησμοί. Εχουν σκοτωθεί πολύ περισσότεροι άνθρωποι, απ' ό,τι αναφέρουν δημόσια. Πρόκειται για στρατηγική εθνικής κάθαρσης. Αυτό το είχε εξαγγείλει ο "UCK" στη διάρκεια ακόμα των ΝΑΤΟικών επιθέσεων. Ομως, κανείς δεν του ζήτησε ευθύνη. Στον "UCK" υπάρχει ισχυρή πτέρυγα, που θέλει "καθαρό αλβανικό Κόσσοβο". Πρόκειται για νεοφασίστες - παραδοσιακούς φίλους των Γερμανών από την εποχή του Β Παγκόσμιου Πολέμου".
 
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3780862