Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Δικαιώνεται ο Βαρουφάκης ο οποίος είχε επισημάνει την προσβλητική και ανάγωγη συμπεριφορά του Σόιμπλε

«Ανοησίες» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ τις καταγγελίες πως προσέβαλε τον έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη. 12/03/2015 
«Ανοησίες» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τις καταγγελίες πως προσέβαλε τον έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, με δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει καταθέσει
διάβημα διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, που έγιναν τη Δευτέρα, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, με την ελληνική πλευρά να κάνει λόγο για «ανόητα αφελή» τοποθέτηση από την πλευρά του γερμανού ΥΠΟΙΚ.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης απέδωσε τη συμπεριφορα του κ. Σόιμπλε στα ψυχολογικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους Γερμανούς το γεγονός ότι πλέον συναντούν αντιρρήσεις στις συνεδριάσεις του Eurorgoup, και δεν κυριαρχούν με ψήφους 18-1.
Πάντως, χθες Τετάρτη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Βαρουφάκης απέφυγε να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση, λέγοντας ότι είναι πολιτική του απόφαση αλλά και στάση πολιτισμού να μη συμμετάσχει σε έναν τέτοιο ανταγωνισμό. Προσέθεσε πως η τακτική οφθαλμός αντί οφθαλμού οδηγεί στο να είναι όλοι τυφλοί.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/277191/soible-anoisies-oti-prosevala-ton-varoufaki/#ixzz3xyT1oCuF