Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ένας προδότης σαν τον Λιτβινένκο αλλα και ένας ευεργέτης σαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο...Αντίπαλοι της ΝΤΠ αλλα ακόμα και στρατιώτες της(!) εξοντώνονται με πρακτορικές μεθόδους υψηλής τεχνολογίας

Πολιτικές δολοφονίες: Το δηλητήριο φημισμένο όπλο εξόντωσης αντιπάλων
Το δηλητήριο, ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων, η χρήση του οποίου έχει υφάνει τις πιο υποχθόνιες ιστορίες δολοφονιών,
 έρχεται πάλι στο προσκήνιο μετά το πόρισμα της δικαστικής βρετανικής έρευνας που ανέφερε ότι ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, πιθανότητα έδωσε την έγκριση για τη δολοφονία του πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντερ Λιτβινένκο.
Ακόμη και ο Ίαν Φλέμινγκ, ο πατέρας του θρυλικού Τζέιμς Μποντ, θα ζήλευσε το σενάριο της δολοφονίας του Bούλγαρου αντιφρονούντα Γκεόργκι Mαρκόφ.

H δολοφονία του δημοσιογράφου Μαρκόφ με ομπρέλα - όπλο

Ο Bούλγαρος δημοσιογράφος του BBC, της Deutsche Welle και του Radio Free Europe δολοφονήθηκε στο νότιο άκρο της γέφυρας Γουότερλου, στις 7 Σεπτέμβριου 1978, με ένα μυστικό όπλο της KGB. Μία ομπρέλα – όπλο που εκτόξευσε στη γάμπα του Μαρκόφ, ένα μικροσκοπικό πλατινένιο σφαιρίδιο με το φυτικό δηλητήριο ρητίνη. Ο Μαρκόφ εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.
Μετά το θάνατό του, οι γιατροί ανέσυραν από τον μηρό του μια σφαιρική μεταλλική κάψουλα σε μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας, που όπως υπολόγισαν περιείχε 0,2 μιλιγκράμ, ίχνη δηλαδή, δηλητηριώδους ρητίνης.
Λίγες μέρες πριν τον θάνατό του, ο Μαρκόφ, είχε εξομολογηθεί ότι είχε δεχθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα όπου άγνωστος του έλεγε να προσέχει τί τρώει και τί αγγίζει καθώς επρόκειτο να γίνει απόπειρα δολοφονίας εναντίον του με δηλητήριο.
markovΜε αυτού του τύπου την ομπρέλα-όπλο δολοφονήθηκε ο Μαρκόφ. Σήμερα φυλάσσεται στο Μουσείο Κατασκόπων στην Ουάσιγκτον. Πηγή: Mark Wilson/Getty Images/Ideal image
Ύποπτος για τη δολοφονία του θεωρείται ο “πράκτορας Πικαντίλι” της βουλγαρικής μυστικής υπηρεσίας Darzhavna Sigurnost (DS). Ο κατά κόσμον Φραντσέσκο Τζουλίνο είχε συλληφθεί το 1970 για εμπόριο ναρκωτικών και εκ’ τότε στρατολογήθηκε στη DS. Όπως όλα δείχνουν είχε αναλάβει να διαχειριστεί την υπόθεση με το κωδικό όνομα «skitnik», δηλαδή αλήτης, που δεν ήταν άλλη από το να κλείσει το στόμα στο Μαρκόφ.
Μετά το 1990, δύο ρώσοι αποστάτες ο Όλεγκ Καλούγκιν και ο Όλεγκ Γκορντιέφσκι, έδωσαν μία νέα διάσταση στη δολοφονία του Μαρκόφ λέγοντας ότι με εντολή του Ζίβκοφ (του τότε δικτάτορα της Βουγλαρίας) είχαν εμπλακεί και οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
sfairidio markovTo σφαιρίδιο σε μέγεθος καρφίτσας που περιείχε ρητίνη που διοχετεύθηκε στο πόδι του Μαρκόφ, με την ομπρέλα-όπλο. Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STF
Οι ευρωπαίοι εγκληματολόγοι που είχαν εξετάσει την ομπρέλα αποφάνθηκαν ότι ήταν ένα τόσο εξελιγμένο όπλο που θα μπορούσε να είχε κατασκευάσει και χρησιμοποιήσει η κρατική KGB.
Για την ιστορία πάντως αναφέρουμε ότι αρχικά ο Μαρκόφ ήταν συνδαιτυμόνας του Ζίβκοφ με τον οποίο ήρθε σε ρήξη όταν του ζήτησε να υπηρετήσει το καθεστώς του μέσα από τα θεατρικά και συγγραφικά του έργα. Οι βουλγαρικές αρχές τον διέγραψαν από την Ένωση Βουλγάρων Συγγραφέων, πολλά έργα του λογοκρίθηκαν και απαγορεύθηκαν και κατσαδιάσθηκε ερήμην σε 6,5 χρόνια φυλακή για την «απόδρασή» του το 1969, στο Λονδίνο.

Ακόμη και σήμερα εμφανή τα σημάδια από το δηλητηριασμό του Γιούσενκο

yesenko JohannesSimon gettyΟ Βίκτορ Γιούσενκο το 2007. Πηγή:Johannes Simon/Getty Images/Ιdeal Image
Οι πολιτικοί αντίπαλοι, του τότε προεδρικού υποψηφίου και μετέπειτα προέδρου της Ουκρανίας Bίκτορ Γιούσενκο, όπως όλα δείχνουν αποφάσισαν να τον βγάλουν απο τη μέση χρησιμοποιώντας δηλητήριο.
Εξετάσεις στο αίμα και στα κύτταρα του Γιούσκενο έδειξαν ότι υπήρχε η διοξίνη. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρουντολφίνερχαους της Βιέννης όπου ο Γιούσενκο υπεβλήθη σε εξετάσεις, η δηλητηρίαση αυτή, θα μπορούσε να του είχε προκαλέσει θάνατο. Τόνιζαν μάλιστα ότι ενδεχομένως να πρόκειται για προμελετημένη ενέργεια καθώς δηλητηριάσθηκε με ένα γραμμάριο διοξινών.
Ο Γιούσενκο έχει δηλώσει δημόσια ότι η δηλητηρίασή του ήταν απόπειρα δολοφονίας του από τους πολιτικούς του αντιπάλους, άποψη την οποία δεν έχουν επιβεβαιώσει οι ουκρανικές αρχές.

Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου του Οζάλ

Turgut Özal copyΠηγή:Wikipedia
Στρυχνίνη, ένα δηλητήριο που χρησιμοποιείται ευρέως για την εξόντωση των τρωκτικών, ήταν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης, η αιτία θανάτου του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ.
Τα ευρήματα της εξέτασης που έγινε μετά την εκταφή της σορού του έδειξαν ότι το δηλητήριο στρυχνίνη παρέλυσε το αναπνευστικό του σύστημα και λόγω της αναπνευστικής ανεπάρκειας που προκάλεσε για περίπου 20 λεπτά εξέπνευσε από καρδιακή προσβολή.
Το κουβάρι του νήματος του θανάτου του Οζάλ άρχισε να ξετυλίγει έκθεση του Συμβουλίου Κρατικού Ελέγχου που χαρακτήρισε «ύποπτο» το θάνατό του, μετά τις συνεχείς εκκλήσεις της οικογένειάς του, που τα τελευταία δύο χρόνια υποστήριζε ότι είχε δολοφονηθεί.
Τελικά ο τάφος του Οζάλ άνοιξε, με εντολή του Εισαγγελέα της Άγκυρας, στις 2 Οκτωβρίου του 2012, δεκαεννέα χρόνια μετά το θάνατό του. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η στρυχνίνη του χορηγήθηκε μέσω φαγητού ή ποτού και ήταν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Ποιός όμως ήταν ο λόγος της δολοφονίας του; Ο Οζάλ ήταν κουρδικής καταγωγής και κατέβαλε προσπάθειες κατά τα τέσσερα χρόνια της προεδρίας του (1989 – 1993) για την επίλυση του κουρδικού μέσω συνομιλιών και διαπραγματεύσεων.
Αρχικά κατηγορήθηκε ο ταξίαρχος ε.α. Λεβέντ Ερσόζ, (είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση του Εργκενεκόν). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «ο Ερσόζ σε συνεργασία με τον αντισυνταγματάρχη Σαβάς Κορκμάζ, αγνώστων λοιπών στοιχείων, δηλητηρίασαν βάσει σχεδίου τον Τουργκούτ Οζάλ για να τον δολοφονήσουν». Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2014 αθωώθηκε από τις κατηγορίες.

Ο θάνατος του Αραφάτ που δίχασε τους επιστήμονες – Η υπόθεση έκλεισε

arafat nikolaidis eurokinissi copyΠηγή: Eurokinissi/Γιώργος Νικολαϊδης
Η σύζυγος του Γιάσερ Αραφάτ, Σούχα, υποστήριζε ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης έπεσε θύμα δολοφονίας. Η επίσημη αιτία του θανάτου του ήταν εγκεφαλικό επεισόδιο.
Σύμφωνα, με δημοσιεύματα ο θάνατος του Παλαιστίνιου ηγέτη προήλθε από δηλητηρίαση από πολώνιο, έργο της Μοσάντ, της μυστικής υπηρεσίας των Ισραηλινών. «Προϊόν μυθοπλασίας» χαρακτηρίζαν από την πλευρά τους, οι Ισραηλινές Αρχές τα σενάρια περί δολοφονίας του Αραφάτ.
Τον Ιούλιο του 2015, έντεκα χρόνια μετά το θάνατό του, οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές εισηγήθηκαν να κλείσει η έρευνα για τα αίτια του θανάτου του πρώην ηγέτη των Παλαιστινίων, Γιασέρ Αραφάτ.
Ελβετικό επιστημονικό ινστιτούτο ανέφερε ότι ο θάνατος του Αραφάτ, αν και παρέπεμπε σε δηλητηρίαση από ραδιενεργό πολώνιο (καθώς εξετάσθηκαν τα προσωπικά του αντικείμενα και τα ρούχα του), δεν βρήκαν αποδείξεις για κάτι τέτοιο στο σώμα του. Οι Γάλλοι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν δηλητηριάσθηκε ενώ οι Ρώσοι ειδικοί ανέφεραν ότι δεν βρήκαν ίχνη πολώνιου στη σορό του.

Ψέκασαν το αυτί του ηγέτη της Χαμάς με «levofentanyl» - Με παρέμβαση Κλίντον δόθηκε το αντίδοτο

Salah Malkawi gettyΟ ηγέτης της Χαμάς Χαλέντ Μοσάλ. Πηγή: Salah Malkawi / Getty Images/Ideal Image

Το δηλητήριο χρησιμοποιήθηκε για την εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς Χαλέντ Μοσάλ. Στο Αμμάν το 1997, δύο ισραηλινοί πράκτορες ψέκασαν στο αυτί τον ηγέτη της Χαμάς, με «levofentanyl» ουσία η οποία προκαλεί το θάνατο μετά από λίγες μέρες.
Η απόπειρα δολοφονίας αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψή τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο βασιλιάς Χουσεΐν έστειλε τελεσίγραφο στην Μοσάντ να του χορηγήσει το αντίδοτο, η οποία αρχικά αρνήθηκε. Στο θέμα παρενέβη και ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ο οποίος ζήτησε επιτακτικά να δοθεί το αντίδοτο στον ηγέτη της Χαμάς. Όπερ και εγέννετω.
Λίγους μήνες αργότερα, οι ιορδανικές αρχές απελευθέρωσαν τους πράκτορες της Μοσάντ σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του σεϊχη Αχμεντ Γιασίν, ιδρυτή και «πνευματικού ηγέτη» της Χαμάς, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης σε ισραηλινή φυλακή.
Σύμφωνα με τις αρχές του Ντουμπάι, ο Mahmoud Abdel Rauf al-Mabhouh, υψηλόβαθμό στέλεχος της Χαμάς έπεσε νεκρός μετά από ένεση με «succinylcholine», η οποία προκαλεί παράλυση και στη συνέχεια ασφυξία. Με την ίδια ουσία δολοφονήθηκε το 2006 από το σύζυγό της και η διευθύντρια των οικονομικών της πολιτείας της Νεβάδα, Kathy Augustine.

Δαλάι Λάμα: Γυναίκες θα ζητούσαν την ευλογία μου με εμποτισμένο δηλητήριο σε μαλλιά και ρούχα


NeilsonBarnard gettyΠηγή:Neilson Barnard/Getty Image
Η διεθνής κοινή γνώμη συγκλονίστηκε όταν τον Μάιο του 2012, ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ - που βρίσκεται υπό κινεζική κατοχή - Δαλάι Λάμα, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph ότι οι κινεζικές μυστικές υπηρεσίες σχεδιάζουν να τον σκοτώσουν. Υποστήριξε μάλιστα ότι «εκπαιδεύουν γυναίκες πράκτορες με δηλητήριο στα μαλλιά και τα ρούχα τους, ώστε να πουν ότι είναι άρρωστες, να ζητήσουν την ευλογία μου και να αγγίξουν το χέρι μου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις του Πεκίνου με το Θιβέτ (που κυβερνάται από την Κίνα από το 1950) ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί. Οι κινεζικές αρχές έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα εξόριστους Θιβετιανούς και το Δαλάι Λάμα, ότι υπονομεύουν την εξουσία τους.

Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου του Μπενίν

BoniYayiΠηγή: Wikipedia
Το Οκτώβριο του 2012 τρία άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Thomas Boni Yayi. Σύμφωνα με τις Αρχές της αφρικανικής χώρας συνελήφθη ο πρώην υπουργός Εμπορίου, ο προσωπικός του γιατρός και ο ανιψιός του, οι οποίοι σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν με δηλητήριο. Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης του Μπενίν είχε επιζήσει το 2007 από ενέδρα ενόπλων, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή που τον μετέφερε σε συγκέντρωση κατά την προεκλογική εκστρατεία.
cnn.gr