Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Βόμβα Europol: Το Ισλαμικό Κράτος έχει στρατόπεδα σε όλη την Ευρώπη (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει μαζικές επιθέσεις στην Ευρώπη που θα προκαλέσουν δεκάδες θύματα όπως συνέβη στο Παρίσι, προειδοποιεί η Europol.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει εκατοντάδες τζιχαντιστές σπαρμένους στις πόλεις της Ευρώπης,
 ικανούς να προκαλέσουν το χάος με επιθέσεις μεγάλης έκτασης, προειδοποιεί η Europol και εκτιμά πως υπάρχουν πολλοί λόγοι να περιμένουμε πως το «χαλιφάτο» θα έχει εμπνεύσει και αρκετούς «μοναχικούς λύκους» (μουσουλμάνους Ευρωπαίους και μη, που για τους δικούς τους λόγους πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις).
Το Ισλαμικό Κράτος πέρα από τους «μοναχικούς λύκους» όμως, διαθέτει και μυστικά στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια, όπως εξήγησε η Europol στην παρουσίαση τους ζητήματος σε βρετανικά ΜΜΕ.
 
Οι τζιχαντιστές έχουν εξελίξει μια νέα τακτική πολέμου προκειμένου να φέρει εις πέρας σειρά τρομοκρατικών χτυπημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, προσθέτει η Europol.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Europol, οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν μαζικό αντάρτικο πόλεων στα πρότυπα της επίθεσης στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς στο θέατρο Μπατακλάν και στα πολυσύχναστα σημεία της πόλης.
Την ίδια στιγμή υπολογίζεται πως το 20% με 30% των περίπου 5.000 Ευρωπαίων πολιτών που εντάχθηκαν στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Ισλαμικό Κράτος καταλήγει η Europol, έχει αναπτύξει μια «διοίκηση εξωτερικού» που διευθύνει αυτές τις ομάδες τζιχαντιστών προκειμένου να χτυπήσουν όταν αυτό ζητηθεί…