Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: Πραγματικά πυρά ζητά να χρησιμοποιήσει η αστυνομία στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ βίαιων συμμοριών παράνομων μεταναστών


Στην περιοχή των αμμόλοφων του Καλαί, (πόλη στη Βόρεια Γαλλία), ένα μικρό κομμάτι γης κοντά στη σήραγγα της Μάγχης, όπου έχουν εγκατασταθεί περίπου 2.000 παράνομοι μετανάστες, οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων εθνοτικών ομάδων έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
Οι Ερυθραίοι και οι Αιθίοπες συγκρούονται μεταξύ τους με κύρια αιτία από ότι φαίνεται, τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουν στο λιμάνι (για να πάνε στην Βρετανία), δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Θεωρείται ότι λαθρέμποροι που χρεώνουν μέχρι και £ 1,000 μετρητά για το πέρασμα στη Βρετανία έχουν επίσης συμβάλει στο πρόβλημα.

Χθες, ένας Αιθιοπίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι λαθρέμποροι από την Ερυθραία χρεώνουν χρήματα για την πρόσβαση στις πολυπόθητες περιοχές που κάνουν εύκολο το να γλιστρήσει κάποιος πάνω σε διερχόμενα φορτηγά.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι Ερυθραίοι και Αιθίοπες ξεκίνησαν έναν πόλεμο μεταξύ τους.

«Προσπαθούν να μας χρεώσουν € 500 (£ 395) για να ανεβούμε σε ένα φορτηγό και δεν μας αφήνουν να περιμένουμε στις ‘καλές’ περιοχές όπου τα φορτηγά είναι σταθμευμένα», είπε. «Δεν είναι δίκαιο το γεγονός ότι μία ομάδα ανθρώπων έχει πρόσβαση και μια άλλη δεν έχει. Δεν μπορεί να το κρατάνε για τον εαυτό τους».

Αφού κατάφεραν να κερδίσουν τον έλεγχο της κατάστασης, δυνάμεις των ΜΑΤ  έκαναν σωματικό έλεγχο στους νεαρούς άνδρες, οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον στην ηλικία των 20 και κατέσχεσαν διάφορα μαχαίρια, ξύλα και πέτρες.

 Η κατάσταση γίνεται αφόρητη για την τοπική αστυνομία που λέει ότι βρίσκεται σε οριακό σημείο από τις συνεχείς μάχες. Έχουν απαιτήσει πραγματικά πυρά αντί για σφαίρες από καουτσούκ για να αμυνθούν εναντίον των συμμοριών των παράνομων μεταναστών που ισχυρίζονται ότι γίνονται ολοένα και πιο «βίαιοι».


Στην χθεσινή σύγκρουση ενεπλάκησαν τουλάχιστον 200 νεαροί. «Αγωνιστήκαμε για έξι ώρες για να τους σταματήσουμε χθες το βράδυ και σήμερα υπάρχουν περισσότερες ταραχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένωσης αστυνομικών Gilles Debove. Είπε ότι δέκα τραυματίες νεαροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Το περασμένο καλοκαίρι, οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών από την Ερυθραία και το Σουδάν είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερους από 70 τραυματίες.

Συμμορίες νεαρών ανδρών διεξήγαγαν μάχες με την αστυνομία που έκανε χρήση δακρυγόνων και με ασπίδες και κλομπ, προσπάθησε να τους διαλύσει. Η διαφωνία ήταν και πάλι σχετικά με την πρόσβαση στις «καλές» περιοχές, όπου είναι πιο εύκολο να επιβιβαστεί κάποιος στα φορτηγά.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή