Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Σοβαρά εγκλήματα πολέμου αποσιωπούνται απο κυβερνήσεις και οργανισμούς, δείχνοντας την συγκατάθεση τους στους τζιχαντιστές

Καταγγελίες για χρήση χημικών από τζιχαντιστές στο Κομπάνι
Τζιχαντιστές κάνουν χρήση χημικών όπλων στο Κομπάνι της Συρίας, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.
Ο δημοσιογράφος του BBC Γκινέι Γιλντίζ στον λογαριασμό του στο Twitter ανήρτησε φωτογραφίες με πληγές που παραπέμπουν σε επίθεση με χλώριο.
«Οι φωτογραφίες παραπέμπουν σε αέριο χλώριο. Είναι ένα απλό αέριο που προκαλεί περισσότερο φόβο παρά θανάτους» έγραψε.
Επίσης, γιατρός που μίλησε στη γερμανική εφημερίδα Bild έκανε λόγο για επιθέσεις με χημικά όπλα. «Έχω φροντίσει πολλά θύματα που δέχθηκαν επίθεση με χημικά όπλα» λέει ο Ουαλίτ Ομάρ, γιατρός στο Κομπάνι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον οκτώ άμαχοι έχουν πληγές που συνάδουν με επίθεση με χημικά. «Πέντε άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο και ένα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση» είπε ο γιατρός, μιλώντας τηλεφωνικά στην Bild.

«Τα θύματα είχαν κάψιμο ή βλάβη στα μάτια και τη μύτη, ερυθρότητα και κνησμό, ενώ αντιμετώπιζαν και αναπνευστικά προβλήματα» δήλωσε ο γιατρός, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο μόνος που έχει απομείνει στο Κομπάνι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από επίθεση στα ανατολικά της πόλης, πολλοί ήταν αυτοί που παραπονέθηκαν για ζαλάδα.