Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Μία κούρδισα αντιστοιχεί με 100 ισλαμιστές!

 Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε μαχήτρια των Κούρδων
Η πληροφορία ότι τζιχαντιστές έχουν απαγχονίσει την μαχήτρια των Κούρδων που είχε φωτογραφηθεί κάνοντας το σήμα της νίκης, κάνει τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Η μαχήτρια, που έμεινε γνωστή με το ψευδώνυμο Rehana, έγινε το σύμβολο της νίκης για τους Κούρδους στο Κομπάνι, καθώς η φωτογραφία της με το σήμα της ειρήνης έσπασε όλα τα ρεκόρ στο twitter, όπου έγινε retweet τουλάχιστον 5.000 φορές.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η «αμαζόνα» των Κούρδων φέρεται να έχει εκτελεστεί καθώς υπάρχουν φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο στις οποίες απεικονίζεται μια μαχήτρια του Ισλαμικού Χαλιφάτου να κρατάει στο χέρι της το ακαρωτηριαμένο κεφάλι της Rehana.
Η Rehana, η οποία μαχόταν για την κουρδική YPJ (Μονάδα Άμυνας Γυναικών), υποστήριζε ότι είχε σκοτώσει περισσότερους από 100 τζιχαντιστές.
Έχοντας υπηρετήσει ένα χρόνο στο πεδίο της μάχης, η Rehana είχε καταφέρει να γίνει διοικητής μιας μονάδας μικτού φύλου. «Είμαστε ακριβώς το ίδιο με τους άνδρες- δεν υπάρχει καμία διαφορά», είχε πει.
Ο θάνατος της Rehana έχει μεταδοθεί σε διάφορες ιστοσελίδες ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.