Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Σ. Σοϊγκού: Δεν μπορεί να φτάσει κανένας τη Ρωσία

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατάρχης Σεργκέι Σοϊγκού διαβεβαίωσε τους Ρώσους πολίτες ότι την παρούσα στιγμή η Ρωσία διαθέτει τα πιο σύγχρονα όπλα και απλώς συνεχίζει να αυξάνει την πολεμική της δύναμη, μεταδίδει το πρακτορείο INTERFAX.
   
Ο επικεφαλής του Υπουργείου Αμύνης δήλωσε ότι στον τομέα των οπλισμών η Ρωσία βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή και δεν παραχωρεί το δρόμο σε κανέναν.
"Έχουμε τη δυνατότερη ασπίδα, το δυνατότερο σύστημα της αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής προστασίας, πιο σύγχρονα συστήματα δεν έχει κανένας ", παρατήρησε ο Σοϊγκού. Ο Υπουργός επίσης πρόσθεσε ότι στη Ρωσία ολοκληρώνεται η κατασκευή μιας σειράς από εργοστάσια για την παραγωγή υπερσύγχρονων μονάδων οπλισμού και μηχανημάτων. "Δεν είναι τυχαίο που τον οπλισμό μας χρόνο με το χρόνο αγοράζουν όλο και περισσότεροι, δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση στον κόσμο στις πωλήσεις οπλικών συστημάτων ", είπε ο επικεφαλής του Υπουργείου Αμύνης.

Επειδή ο Σοϊγκού μίλησε στη συνάντηση με τους φοιτητές του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Σιβηρίας στην πόλη Κρασνογιάρσκ, αναφέρθηκε στο θέμα της παραγωγής οπλισμών στην περιοχή αυτή. Ο Υπουργός επισήμανε ότι στην περιοχή της Κρασνογιάρσκ γίνεται ένας σοβαρός εκσυγχρονισμός των οπλικών συστημάτων. "Από τον επόμενο χρόνο αρχίζουμε να παράγουμε εδώ πολύ σοβαρά συστήματα. Οι επιστήμονες των παραρτημάτων της Κρασνογιάρσκ και της Σιβηρίας της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας ούτε μία μέρα δεν ολιγωρούν ", υπογράμμισε ο Υπουργός.

Ο Σοϊγκού υπογράμμισε ότι για την ανάπτυξη του αμυντικού τομέα το ρωσικό κράτος παραχωρεί μεγάλα ποσά. "Και ο στόχος μας είναι με μέγιστη αποτελεσματικότητα να τα επενδύσουμε στα υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα ", δήλωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Αμύνης. Επισημαίνουμε ότι στην ομιλία του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση στις 12 Δεκεμβρίου 2013 ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε ότι την προσεχή δεκαετία για τις ανάγκες της άμυνας θα δαπανηθούν 23 τρις. ρούβλια (500 δις. ευρώ) και ονόμασε αυτό το ποσό πρωτάκουστο. Για την επιβεβαίωση των δηλώσεών του για την ανάπτυξη του αμυντικού τομέα ο Υπουργός υπενθύμισε ότι νωρίτερα, την Τετάρτη στις 12 Φεβρουαρίου της φετινής χρονιάς στη Κομσομόλσκ – να – Αμούρε ενσωματώθηκαν στα στρατεύματα τα πιο υπερσύγχρονα στον κόσμο αεροσκάφη, τα οποία "δεν έχει κανένας ", μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS. "Δεν είναι μεμονωμένα τεμάχια, είναι παραγωγή της σειράς ", υπογράμμισε ο Σοϊγκού.

Συνεχίζοντας να χαρακτηρίζει την πολεμική ισχύ των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Σοϊγκού υπενθύμισε ότι το 2013 στο σώμα του Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκαν δύο πυρηνικά υποβρύχια στρατηγικής σημασίας "με τα πιο υπερσύγχρονα όπλα ". Πέρσι με εντολή του ανώτατου στρατάρχη στις Ένοπλες Δυνάμεις ταυτόχρονα εκτοξεύτηκαν έξι βαλλιστικοί πύραυλοι. Πέραν τούτου, την φετινή χρονιά η ηγεσία του αμυντικού τομέα χαροποίησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας με υψηλού δείκτες εκτέλεσης της κρατικής παραγγελίας στη χώρα. Έτσι, ο Σοϊγκού ενημέρωσε τον επικεφαλής του κράτους ότι σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα οι βιομηχανικές μονάδες του αμυντικού τομέα σε γενικές γραμμές υλοποίησαν τους στόχους τους και τα σχεδιαζόμενα μεγέθη τον περασμένο χρόνο κατά 99,9%. Με μία πιο αισιόδοξη έκθεση παρουσιάστηκε ο επικεφαλής του ομίλου Rosatom Σεργκέι Κιριένκο, αφού ενημέρωσε ότι η κρατική αμυντική παραγγελία εκτελέστηκε από τις βιομηχανίες του πυρηνικού και οπλικού τομέα κατά 100%.

Αν και η προσεκτική επίβλεψη του κράτους για τον εκσυγχρονισμό του αμυντικού τομέα οδηγεί σε καταπληκτικά αποτελέσματα για τα οποία μιλάνε οι Υπουργοί, στην κοινωνία η τάση αυτή προκαλεί κάποιες υποψίες. Έτσι, μετά από μια σειρά συσκέψεων στον αμυντικό τομέα τις οποίες ο Πούτιν διεξήγαγε στο τέλος του 2013, σε μερικά ΜΜΕ εμφανίστηκαν υποψίες σχετικά με το ότι ο Πρόεδρος "πέρασε στην χειροκίνητη διαχείριση του στρατού ".

Καταλήγοντας ο Σοϊγκού διέψευσε τις φήμες ότι ο ρωσικός στρατός δήθεν δεν έχει τι να καυχιέται, και μίλησε για την εικόνα του στρατού το 2020. Οι Ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέχρι τότε, κατά τα δύο τρίτα θα στελεχώνονται από μισθωτούς στρατιώτες και κατά ένα τρίτο από στρατεύσιμους, ανέφερε ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης ο Υπουργός Αμύνης για πολλοστή φορά επιβεβαίωσε ότι η διάρκεια της θητείας δεν σχεδιάζεται να παραταθεί. "Δεν θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές ", δήλωσε ο Σοϊγκού.

briefingnews.gr