Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Έτοιμοι για όλα οι Ρώσοι. Γνωρίζουν τα σχέδια της άνομης τάξης

Ο Πούτιν διέταξε ετοιμότητα του στρατού σε Δυτική και Κεντρική Ρωσία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, διέταξε το Υπουργείο Άμυνας σε ξαφνική ετοιμότητα μάχης των στρατευμάτων στη Δυτική και Κεντρική Στρατιωτική Περιοχή της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Tass, αλλά και του Ria Novosti.
«Η διαταγή του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διακοινώθηκε σήμερα στις 14 μ.μ.  και ετέθησαν σε κατάσταση συναγερμού τα στρατεύματα της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και τα στρατιωτικά τμήματα που σταθμεύουν στο έδαφός της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, εντελλόμενα σε αεροδιαστημική άμυνα, αερομεταφερόμενα στρατεύματα, στρατηγικών και στρατιωτικών αεροπορικών μεταφορών», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου σε συνάντηση που είχε στο Υπουργείο.
Σύμφωνα με το Itar Tass, το 2013 έγιναν εξ ονόματος του προέδρου, έξι καταστάσεις πολεμικής ετοιμότητας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
«Η κατάσταση συναγερμού καλύπτει τις πρώτες μονάδες σε σχεδόν όλους τους τύπους των στρατευμάτων και των στρατιωτικών οικογενειών, σε ολόκληρη τη χώρα, και σε ορισμένες περιπτώσεις, πραγματοποιούνται σχέδια ελέγχου για την αλληλεπίδραση των στρατιωτικών με τις ομοσπονδιακές και περιφερειακές εκτελεστικές αρχές», δήλωσε ο Πούτιν στη συνάντηση του Υπουργείου Άμυνας, τον περασμένο Δεκέμβριο.
 
Σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο, οι έλεγχοι αυτοί δείχνουν την κατάσταση των στρατευμάτων και επιτρέπουν μια ρεαλιστική εκτίμηση της ικανότητάς τους στην επίλυση αιφνίδιων προβλημάτων που δεν ήταν γνωστά εκ των προτέρων».


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr