Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Το ρωσικό ΥΠΕΞ καλεί τους Ουκρανούς να σταματήσουν τη θρησκευτική αντιπαράθεση

Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας καλεί τις υγιείς δυνάμεις της Ουκρανίας να σταματήσουν της διολίσθηση της χώρας σε θρησκευτική αντιπαράθεση.
"Στη Ρωσία προκαλούν ανησυχία οι βίαιες ενέργειες των εξτρεμιστών που συνεχίζονται στην Ουκρανία, οι οποίοι οριστικά πιστεύοντας στη δική τους ασυδοσία και έλλειψη τιμωρίας, συνεχίζουν να επιβάλλουν τη βούλησή τους και να επιφέρουν τη δική τους τάξη ", αναφέρεται στο σχόλιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS."Ούτε ο πνευματικός τομέας δεν απετέλεσε εξαίρεση», επισημαίνουν στο ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας . «Μετά από την αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης υπό πυρά βρέθηκε η εύθραυστη θρησκευτική και εκκλησιαστική ειρήνη που υπήρχε μέχρι στιγμής μεταξύ των δογμάτων. Την παρούσα στιγμή προς τους ιερείς της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας αποστέλλεται βροχή για σωματικές απειλές, απειλές καταστροφής των ναών, απειλές προς τους ηγούμενους των μονών.

Το διάστημα αυτό έγιναν προσπάθειες βίαιης κατάληψης των ορθόδοξων ιερών τόπων που έχουν αξία όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για όλο των ρωσικό κόσμο, και πρόκειται για Λάβρα του Κίεβου και Πετσόρι και Λάβρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ποτσάγιεφ".

"Όλα αυτά είναι άκρως επικίνδυνα, εγκυμονούν νέες αναταραχές και προκαλούν όλο και περισσότερο σχίσμα στην ουκρανική κοινωνία», υπογράμμισαν στο Υπουργείο. «Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις της Ουκρανίας να μην επιτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση της κατάστασης και, αφού δεν είναι ακόμη αργά, να σταματήσουν την διολίσθηση της χώρας στην θρησκευτική αντιπαράθεση ".