Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Ανεξέλεγκτος στρατιωτικός εξοπλισμός απο τα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Φόβος απο τις παραστρατιωτικές ομάδες

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ ΟΠΛΙΣΜΟΥ
Να πάψει η περιοχή των Πρεσπών να αποτελεί "ξέφραγο αμπέλι" ειδικά σε δραστηριότητες όπως το λαθρεμπόριο όπλων από την Αλβανία επιχειρεί το ΓΕΣ με την επαναλειτουργία δύο φυλακίων στην περιοχή.
Η απόφαση ελήφθη σε ανώτο επίπεδο ετά την επίσκεψη του Διοικητή Στρατιάς αντιστράτηγου X.Μανωλά στην περιοχή.
Ακολούθησε σχετική εντολή από τον Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου  Στρατού Αντιστράτηγο Α.Τσέλιο ο οποίος έδωσε εντολή  να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και επισκευής των εγκαταστάσεων των φυλακίων του Αγ. Μηνά στον Πολυάνεμο και του Βροντερού.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη και στα δύο φυλάκια οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και οι αντίστοιχοι Δήμοι συμμετέχουν στις εργασίες χρησιμοποιώντας τεχνικό προσωπικό τους.
Όλα αυτά δείχνουν ότι κάτι γίνεται και κάτι αλλάζει και επιτέλους έχουν αναλογιστεί κάποιοι τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην περιοχή μας.
Ήδη το 574 Τάγμα Προκαλύψεως έχει ενισχυθεί με προσωπικό και αναμένεται όπως φαίνεται η περαιτέρω ενίσχυσή του, για να επανδρωθούν με μεγαλύτερη δύναμη τα φυλάκια μας.
Κατ'αυτόν τον τρόπο αναμένεται μέχρι την ερχόμενη άνοιξη να έχουν επαναλειτουργήσει με μόνιμη επάνδρωση προκειμένου να αποτελέσουν έναν "κυματοθραύστη" σε παρακρατικά-εγκληματικά στοιχεία που το μόνο που φοβούνται και υπολογίζουν τελικά, είναι οι στρατιωτικές στολές και η απειλή των όπλων του Στρατού.
Η κατάσταση στην περιοχή εχει ξεφύγει από άποψη εισόδου παράνομου οπλισμού (πλην των άλλων παράνομων δραστηριοτήτων όπως εμπόριο ναρκωτικών κλπ) και στις περιοχή ανακαλύπτονται συχνά κρύπτες με όπλα.
Και κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται μόνο για λαθερμπόριο όπλων ή κρύβεται και αποθήκευση όπλων για μελλοντικές αναρτικές ομάδες του UCC...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr