Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Βιαιοπραγίες Ισραηλινών κατά άμαχων Παλαιστινίων στο Facebook. Ο στρατός κατοχής εν δράση.

Για άλλη μια φορά η ισραηλινή οργάνωση Σοβρίμ Στικά (Σπάζοντας τη Σιωπή) καυτηριάζει έμπρακτα βιαιοπραγίες Ισραηλινών στρατιωτών εναντίον Παλαιστινίων αμάχων, αναρτώντας επίμαχες φωτογραφίες στο Facebook: Τρεις φωτογραφίες είναι όλες κι όλες που μπορεί μεν να αποτελούν σταγόνα μπροστά στον ωκεανό των αμερικανικών στρατιωτικών εγγράφων που δημοσιεύτηκαν στη WikiLeaks, όμως δεν παύουν να αποτελούν τρεις ακόμα ψηφίδες στο απάνθρωπο παζλ διεστραμμένων πρακτικών του στρατού κατοχής του Ισραήλ.
Ολες είχαν τραβηχτεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Χυτό Μολύβι» στη Γάζα, μέσα σε εσωτερικούς χώρους σπιτιών Παλαιστινίων. Η πρώτη δείχνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη να έχει σχεδόν κολλήσει απειλητικά την κάννη του όπλου του στο πρόσωπο ενός αιχμάλωτου άνδρα με χειροπέδες και δεμένα μάτια, ακινητοποιημένου από άλλον ένα στρατιώτη, ενώ του σφίγγει το λαιμό. Αλλος ένας πάνοπλος στρατιώτης ποζάρει αρειμάνιος μέσα σε μια κουζίνα όπου είχε... συλλάβει δύο Παλαιστίνιες που μαγείρευαν. Στην τρίτη, άλλος πάλι στρατιώτης γράφει με σπρέι σε τοίχο «Επιστρέφουμε σύντομα», έχοντας ζωγραφίσει και το αστέρι του Δαβίδ.
Οι φωτογραφίες-καταγγελία της οργάνωσης, που αποτελείται από εν ενεργεία και απόστρατους άνδρες και γυναίκες του IDF, του ισραηλινού στρατού, δημοσιοποιούνται περίπου δύο μήνες μετά την ανάρτηση αντίστοιχων φωτογραφιών στο Facebook. Εκείνες όμως είχαν βρεθεί σε δημόσια θέα για άλλο λόγο, ξεσηκώνοντας διεθνή κατακραυγή: ήταν εικόνες... προσωπικού άλμπουμ ευτιχισμένων στιγμών τής, έφεδρης σήμερα, Ισραηλινής στρατιωτίνας Ιντεν Αμπεργκιλ, που ποζάριζε δίπλα σε αιχμάλωτους Παλαιστινίους, επίσης δεμένους πισθάγκωνα και με καλυμμένα μάτια.