Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Οι υποκριτές στην εικόνα του Αγίου Δημητρίου για ψήφους!

Είναι αυτό που λέμε καλύτερα εθνικόφρων παρά προδότης.Θερµό επεισόδιο Μπουτάρη - Ανθιµου.
Κόντρα ξέσπασε ανάµεσα στον µητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιµο και τον υποψήφιο δήµαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, στο πλαίσιο των χθεσινών εκδηλώσεων για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τον εορτασµό του πολιούχου της πόλης Αγίου Δηµητρίου, που πραγµατοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Δηµοκρατίας.
Το βράδυ της περασµένης Δευτέρας, ο υποψήφιος δήµαρχος, στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης επέκρινε τον µητροπολίτη για τις εξωθεσµικές του παρεµβάσεις στα εθνικά θέµατα και κάποια στιγµή τον χαρακτήρισε «µουτζαχεντίν».
Ο κ. Ανθιµος σήκωσε το γάντι και χθες το πρωί, µετά την ολοκλήρωση της επίσηµης δοξολογίας, αποφάσισε να δώσει απάντηση. Οταν ήρθε η σειρά του κ. Μπουτάρη να ασπαστεί την εικόνα του πολιούχου και να χαιρετήσει τον µητροπολίτη, ο κ. Ανθιµος εµφανώς θυµωµένος επιδεικτικά δεν του έδωσε το χέρι του, κάτι που αντελήφθησαν όσοι βρίσκονταν γύρω τους.
«Διάβασα ότι µε αποκάλεσες µουτζαχεντίν. Είναι σαν να σε αποκαλώ εγώ βουλγαροπροδότη. Οσο ζω εγώ, η Εκκλησία δεν θα σου επιτρέψει να δεις τη δηµαρχία», φέρεται να είπε ο δεσπότης στον υποψήφιο δήµαρχο, ο οποίος αποχώρησε από την εκκλησία χωρίς να απαντήσει, φανερά προσβεβληµένος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο µητροπολίτης δεν αρκέστηκε µόνο στις σκληρές και απειλητικές αυτές εκφράσεις, αλλά διαµαρτυρήθηκε και στον κ. Παπανδρέου και του ζήτησε να επαναφέρει στην τάξη τον υποστηριζόµενο από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιο δήµαρχο.
«Μη δίνεις συνέχεια...»
Λίγη ώρα αργότερα, µέσα στο εστιατόριο και στη διάρκεια του γεύµατος που παρέθεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης, ο Πρωθυπουργός ζήτησε να ενηµερωθεί από τον κ. Μπουτάρη για το επεισόδιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου του συνέστησε να είναι ήρεµος και να µη δώσει συνέχεια στην κόντρα.

Κατά τα άλλα ο µητροπολίτης δεν παρέλειψε στο κήρυγµά του από τον άµβωνα να αναφερθεί για άλλη µια φορά στην ελληνικότητα της Μακεδονίας και να ζητήσει από τους αρχηγούς των δύο µεγάλων κοµµάτων να υπερασπίζονται τα εθνικά ζητήµατα.

Ο Πρωθυπουργός, µετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας στην εκκλησία του Αγίου Δηµητρίου δήλωσε:
«Σήµερα, που γιορτάζουµε την επέτειο της απελευθέρωσης, βρισκόµαστε σε µια ιστορική καµπή, διότι και σήµερα δίνουµε τη µάχη, τον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας µας από κάθε είδους δουλεία και επιτήρηση, για να ξεφύγουµε από αντιλήψεις, πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος που µας κρατάνε πίσω».