Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης ο Τζορτζ Σόρος. Θέλει να στείλει και αλλά παιδιά στον θάνατο!

Υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης τάσσεται, ο Τζορτζ Σόρος, υποστηρίζοντας ότι οι τωρινοί νόμοι για τη μαριχουάνα κάνουν «ξεκάθαρα περισσότερο κακό παρά καλό» και κοστίζουν δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο στο κράτος.
Σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στη Wall Street Journal, ο επενδυτής τονίζει ότι η ποινικοποίηση της μαριχουάνας δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γίνει η πιο διαδεδομένη παράνομη ουσία στις ΗΠΑ. Αντίθετα οι αρμόδιες υπηρεσίες δαπανούν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων για να επιβάλουν την απαγόρευση.
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 750.000 συλλήψεις για κατοχή μικρής ποσότητας μαριχουάνας, αντιπροσωπεύοντας το 40% του συνόλου των συλλήψεων για ναρκωτικά.
Ο Σόρος, έχει ήδη επενδύσει 3 εκ. δολάρια σε πρωτοβουλία για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ιατρική χρήση και σκοπεύει να επενδύσει ακόμη περισσότερα.
 Ο ίδιος εκτιμά ότι η νομιμοποίηση θα εξασφαλίσει στους φορολογούμενους πολλά δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει το έγκλημα, τη βία και τη διαφθορά που σχετίζεται με την αγορά ναρκωτικών.
«Προτιμώ να επενδύσω στην αποτελεσματική εκπαίδευση παρά στην αναποτελεσματική σύλληψη και φυλάκιση» αναφέρει επιπλέον τονίζοντας ότι η σωστή εκπαίδευση είναι η λύση του προβλήματος.

ΠΗΓΗ