Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΤΣΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ π.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης απέστειλε επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην οποία διατυπώνει επικρίσεις για το περιεχόμενο της ομιλίας, που ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκφώνησε την Τετάρτη ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο κ. Ματσάκης αναφέρει πως «τίποτα δεν είπατε για το διωγμό του Πατριαρχείου, την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Τουρκία, το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Xάλκης ή για τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου και τη βεβήλωση εκατοντάδων χριστιανικών ορθόδοξων εκκλησιών στα κατεχόμενα».
Ο κ. Ματσάκης αναφέρει ότι «για αυτά τα θέματα, πολλοί από εμάς τους ευρωβουλευτές κάνουμε συνεχώς καταγγελίες στο Ευρωκοινοβούλιο», προβάλλοντας το ερώτημα κατά πόσον «τώρα θα γίνουμε πιστευτοί όταν εσείς, μια καθόλα αρμόδια προσωπικότητα, επιλέξατε να μην τα θίξετε ούτε καν ακροθιγώς;».
Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής στην επιστολή του γράφει πως κατανοεί ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος «φοβάται τυχόν αντιδράσεις των Τούρκων».Αναφέρει, ωστόσο, ότι έχει την εντύπωση πως «οι πραγματικοί πνευματικοί ηγέτες της ορθοδοξίας έλεγαν πάντοτε την αλήθεια χωρίς δισταγμό και φόβο».
«Φαίνεται ότι έκανα λάθος», αναφέρει ο κ. Ματσάκης και προσθέτει πως «φαίνεται ότι οι πνευματικοί ηγέτες έγιναν σήμερα και αυτοί διπλωμάτες πολιτικοί».«Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν αυτό είναι μια αλλαγή προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι. Αυτό που μπορώ να πω χωρίς δισταγμό είναι ότι, ακούγοντας σας χθες στο Ευρωκοινοβούλιο απογοητεύτηκα βαθιά. Γιατί άλλα περίμενα και άλλα άκουσα», αναφέρει ο Μάριος Ματσάκης.
Ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει και σειρά ερωτημάτων προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Ο κ. Ματσάκης διερωτάται «πότε σχεδιάζετε, ως Οικουμενικός Πατριάρχης, να επισκεφθείτε την Εκκλησία της Kύπρου και να πληροφορηθείτε επί τόπου για τις θηριωδίες του τουρκικού στρατού, στον οποίο υπηρετήσατε ως ανθυπολοχαγός για δύο χρόνια, εναντίον των Kυπρίων Ορθοδόξων Χριστιανών».
Μήπως φοβάστε ότι μια τέτοια επίσκεψη θα διατάρασσε τις σχέσεις σας με την τουρκική Κυβέρνηση;» ερωτά τέλος ο κ. Ματσάκης τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Ο Κύπριος ευρωβουλευτής αναφέρει προς τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ότι «κατά την διάρκεια της ομιλίας σας την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο, ούτε λίγο ούτε πολύ, πλέξατε το εγκώμιο της πατρίδας σας, όπως αποκαλέσατε με έμφαση, την Τουρκία».
Επίσης, «είπατε ότι αυτόν τον καιρό στην Κωνσταντινούπολη βιώνουμε μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, καθώς ετοιμαζόμαστε για να γιορτάσουμε την ανακήρυξη της σε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2010'', αναφέρει προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μάριος Ματσάκης.

O Μάριος Ματσάκης με πύρινη γλώσσα αποστομώνει και καθηλώνει τις πράξεις του π. Βαρθολομαίου, το δημοσίευμα έχει διατυπωθεί στις 26.09.08. Είναι τόσο επίκαιρο και προφητικό καθώς δικαιώνει τον Ευρωβουλευτή αλλά και παλαιότερες αναφορές του ellinonea.blogspot.com. διότι η αναφορά του Πατριάρχη για την θεολογική σχολή της Χάλκης διατυπώθηκε μετά από έγκριση του Εβραϊκού λόμπι, για ανταλλάγματα στην Τουρκική μειονότητα της Θράκης. Τα προβλήματα υπάρχουν και πιέζουν τους ενδιαφερόμενους, αλλά το πράσινο φως δίνεται πάντα με ζημιογόνες κινήσεις προς την μεριά της Ελλάδος.
Έχουμε αναφερθεί στην προδοτική συμπεριφορά του οικουμενικού Πατριάρχη που απορρέει από την στυγνή σιωπή του, σε ζητήματα που αναφέρει ο κ. Ματσάκης ,αλλά και στο θέμα της προσέγγισης του Πατριαρχείου με τους καθολικούς, χωρίς την έγκριση των Ορθοδόξων εκκλησιών της υφηλίου.
Τέτοια επικριτική και άριστη ικανότητα την περιμέναμε αρχικά από ανθρώπους του εκκλησιαστικού Ορθοδόξου κύκλου και από ιερωμένους οι οποίοι έχουν ασχοληθεί και γνωρίζουν αλήθειες περί αυτών των θεμάτων.
Η σιωπή σας, είναι και ενοχή σας.