Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Πιστός στις αξίες της Ορθοδοξίας.

ΜΟΣΧΑ - Σήμερα Σάββατο 30 Μαϊου, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος Α΄, παρευρέθηκαν στην τελετή τοποθέτησης θεμελίου λίθου ανέγερσης νέου Ιερού Ναού, στην περιοχή Οντνίτσοβσκομ στην περιφέρεια της Μόσχας.Να αναφερθεί πως ο κ. Πούτιν, έφθασε στην περιοχή όπου τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του νέου Ναού, με το προσωπικό του αυτοκίνητο μάρκας (Βόλγας, GAZ-21).
Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος είπε στον κ. Πούτιν: «Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο που άρχισα να οδηγώ», και ο κ. Πούτιν τόνισε «Ξέρετε, σκέφτηκα αφού θα γίνει η θεμελίωση μια άσπρης εκκλησίας, έπρεπε να έρθω με το άσπρο Βόλγα».
Μετά το πέρας της τελετής, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν, έβαλε τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο στην θέση του συνοδηγού, και μαζί αναχώρησαν για την προσωπική κατοικία του κ. Πούτιν στο Νόβο – Οράγιεβο.Τέλος να αναφερθεί, πως στην τελετή παρευρέθηκε ακόμη ο Μητροπολίτης Κρουτίσης και Κολόμνας κ. Γιουβενάλιος, καθώς και πλήθος πιστών της περιοχής.