Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Δεν έχουν αντιταχθή όμως οι Αγιορείτες Πατέρες, όπως θα περιμέναμε. Θαυμάζω και απορώ συγχρόνως με την σιωπή των!!! Ενώ συνήθως είναι λαλίστατοι σε άλλες περιπτώσεις, στην προκειμένη περίπτωση τηρούν σιγήν ιχθύος. Αλλ΄ όμως δύο μέτρα και δύο σταθμά, δεν είναι αξιομίμητη συμπεριφορά!
Μοναδική και καλοδεχούμενη εξαίρεση αποτέλεσε η προσφώνηση του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένο της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου κ. Ιωσήφ, όταν δέχθηκε την επίσκεψη και υποδέχθηκε στη Μονή του τον Παναγιώτατο κ.Βαρθολομαίο. Μεταφέρω εδώ όσα σοφά και αξιομνημόνευτα είπε, προσφωνώντας τον Πατριάρχη μας.
«Είθε ευχαίς αγίαις της Υμετέρας Θειοτάτης Παναγιότητος η μοναχική μαρτυρία της πίστεώς μας αυτής να μη κολοβώνεται και νοθεύεται από τας αδυναμίας και αμαρτίας μας∙ διότι «παν ο ουκ εκ πίστεως, αμαρτία εστίν", όπως γράφει ο Απόστολος.
Ενταύθα, Παναγιώτατε, επιτρέψατε εις ημάς τα τέκνα σας, ως υιικήν παρρησίαν προς Υμάς κεκτημένους, να αναφερθώμεν και εις δύο θέματα τα οποία συνέχουν τας καρδίας μας και σκανδαλίζουν τας μοναχικάς συνειδήσεις μας, αλλά και τας συνειδήσεις πάρα πολλών ευσεβών Ορθοδόξων Χριστιανών, οι οποίοι μας πλησιάζουν.
Το πρώτον
είναι η συνεχιζομένη παρά της Υμετέρας Παναγιότητος δι ἐπισήμων λόγων και συμπροσευχών επ ἐκκλησίας και τηλοψίας αναγνώρισις των εκπροσώπων του εντελώς εκκοσμικευμένου πλέον και μη διορθουμένου συγχρόνου Παπισμού.
Το δεύτερον είναι η αχρήστευσις της θεολογικής και εκκλησιολογικής μαρτυρίας της Ορθοδοξίας δια της πλήρους συμμετοχής εκπροσώπων της Εκκλησίας μας εις το Παγκόσμιον Συμβούλιον των Εκκλησιών και της δι αὐτοῦ του τρόπου σιωπηράς αποδοχής της προτεσταντικής εκκλησιολογίας, η οποία διέπει την δομήν και λειτουργίαν τούτου του Παμπροτεσταντικού οργανισμού.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε και να αναφερθούμε και στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου, η οποία κρατεί τον λόγο της Ορθοδοξίας αδιάβλητο από κάθε βλαβερή κίνηση του Πατριάρχη εις βάρος της αληθινής μας πίστης. Δεν μνημονεύει τον Πατριάρχη από το 1975, διότι θεωρεί της συμπροσευχές παράνομες και απρεπείς από τα λεγόμενα και των 7 οικουμενικων συνόδων.
Φυσικά όλα αυτά πληρώνονται από την μεριά του π. Βαρθολομαίου, με αποκλεισμούς της μονής δια ξηράς και θαλάσσης, με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων δυσκολεύοντας έτσι το επίπεδο διαβίωσης των μοναχών. Με εντολές πάντα του Πατριάρχη έχουν κινηθεί υπουργεία κατά καιρούς και αστυνομικές αρχές εναντίον των μονάχων της Μονής.
Εμείς πιστεύουμε ότι οι πραγματικοί εχθροί καραδοκούν.