Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΟΞΟ.


βοήθεια μας και καλή φώτιση.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Με ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη ροή προσκυνητών συνεχίζεται το προσκύνημα της δεξιάς χειρός του λειψάνου του Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος,
το οποίο μετέφερε προς ευλογία του λαού της Ουκρανίας, κατόπιν αιτήματος του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδιμήρου και εγκρίσεως τόσο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κερκύρας, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο.
Το λείψανο της δεξιάς χειρός βρίσκεται στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου και η προσκύνηση γίνεται εν μέσω τελέσεως πλήθους ιερών ακολουθιών που αποτυπώνουν την ευλάβεια και την αγάπη του λαού της Ουκρανίας προς το πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος.Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος του Ποτσάεφ κ. Βλαδίμηρος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για τον ερχομό της δεξιάς χειρός του ιερού λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος, την ευγνωμοσύνη του στον Σεβασμιώτατο Κερκύρας για την ανταπόκρισή του στο αίτημα της Εκκλησίας της Ουκρανίας, που θα ενισχύσει τόσο την πίστη του λαού, όσο και θα αποτελέσει αφορμή αναπροβληματισμού των ανθρώπων για την πορεία του κόσμου μακριά από το Θεό.
Ευχήθηκε μάλιστα η παρουσία του Αγίου να αποτελέσει αφορμή κι για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των Εκκλησιών και, κυρίως, των λαών.