Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΡΩΣΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Η Ρωσία έχει μάθει πραγματικά από το παρελθόν και τα λάθη της. Η σχέση κράτους εκκλησίας είναι αξιοζήλευτη και βασικό εμπόδιο των σιωνιστικών σχεδίων σε πολιτικό και θρησκευτικό επίπεδο. Εμείς τι κάνουμε;

Τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλο Α’, επισκέφθηκε χθες το απόγευμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος
στην Μόσχα, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και η σύζυγός του.
Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν, συνεχάρη τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο για την ονομαστική του εορτή, και του πρόσφερε δώρο μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν και την σύζυγο του, για τις πολύτιμες ευχές και το δώρο τους, είπε στον κ. Βλαντιμίρ Πούτιν: «Το δώρο αυτό είναι πολύτιμο για μένα, γιατί ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος, είναι το σύμβολο της Ρωσίας και προστάτης της Μόσχας».
Ο Πατριάρχης συνεχίζοντας, είπε στον κ. Πούτιν χαρακτηριστικά «Εκτός αυτού, η εικόνα συμβολίζει την νίκη του καλού εναντίον του κακού».
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, πως το εθνόσημο της Ρωσίας με τον Άγιο Γεώργιο, με νόμο στις 20 Δεκεμβρίου του 2000, καθιερώθηκε από τον τότε Πρόεδρο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.