Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Ἔκκληση γιά προσευχή ὑπέρ τοῦ ὀρθοδόξου ποιμνίου στή βόρεια Γάζα τῆς Παλαιστίνης - Vid-


Καταφύγιο στήν ὀρθόδοξη Ἱ. Μονή Ἁγίου Πορφυρίου Γάζης ἔχουν βρεῖ ἑκατοντάδες άμαχοι παλαιστίνιοι (χριστιανοί καί μουσουλμάνοι).
 
Στήν ἐν λόγῳ ἱερά Μονή, ἡ ὁποία χρονολογεῖται ἀπό τόν 5ο αἰώνα, βρίσκεται ἐπίσης ὁ τάφος τοῦ Ἁγίου Πορφυρίου Γάζης.

Μέχρι σήμερα ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος κ. Ἀλέξιος καί οἱ ἄλλοι Πατέρες διαβεβαιώνουν ὅτι εἶναι καλά στήν ὑγεία τους, ὁ πόλεμος ὅμως μαίνεται ἀκόμα καί σημειωτέον ὅτι ἡ Ἱ. Μονή βρίσκεται στό βόρειο, ὑπό ἐκκένωση τμῆμα τῆς Λωρίδας τῆς Γάζας.

Παραθέτουμε τήν ἀνάρτηση τῆς Ἱ. Μονῆς:
Σας ενημερώνουμε όλους ότι οι ειδήσεις που βλέπετε είναι ψέματα και ψευτοειδησεις για την εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου της Γάζας
Η εκκλησία μας είναι καλά δόξα τω Θεω
Σας ευχαριστούμε που ανησυχείτε για μας
Και να μας έχετε στις προσευχές σας
09/10/2023

Μια συγκλονιστική έκκληση απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος, από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσολυμα, όπου τον συνάντησε το newsbomb.gr. Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας, που ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο newsbomb.gr απευθύνει την αγωνιώδη έκκληση, για 1.000 και πλέον Χριστιανούς, οι οποίοι από χθες έχουν κλειστεί στην εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα και είναι από τις αρχαιότερες που υπάρχουν. Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προσευχόμαστε για την πραγματική ειρήνη – και πραγματική ειρήνη δεν υπάρχει χωρίς δικαιοσύνη. Κι αυτό θα γίνει μόνο αν ζήσει ο παλαιστινιακός λαός με δικαιοσύνη και ελευθερία, όπως όλοι οι υπόλοιποι λαοί του κόσμου. Πρέπει να τελειώσει η ισραηλινή κατοχή».

https://orthodoxostypos.gr/%e1%bc%94%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%ac-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%ae-%e1%bd%91%cf%80%ce%ad%cf%81-%cf%84%ce%bf%e1%bf%a6-%e1%bd%80%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%b4/ PREVIOUS ARTI