Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Ομολογία Νετανιάχου σε συνέντευξη προ 6 μηνών! Γνώριζαν οτι η Χαμάς και όχι μόνο εξοπλίζεται με Δυτικά όπλα!


 Αποκάλυψη Νετανιάχου: Δυτικά όπλα με προορισμό την Ουκρανία έφτασαν στα σύνορά μας

25 Ιουνίου 2023 !!!

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποκάλυψε αυτό που όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν παραδέχεται επίσημα και αφορά την εκτροπή των όπλων που προμηθεύει η Δύση στην Ουκρανία προς άλλες «θερμές» περιοχές μέσω του λαθρεμπορίου.

Η αποκάλυψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Ronen Zvulun) έγινε στη διάρκεια μιας εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης που παραχώρησε στην The Jerusalem Post όταν ρωτήθηκε για τη θέση του Ισραήλ στο θέμα της Ουκρανίας.

Η θέση του Ισραήλ

Ερώτηση: Αυτή η κυβέρνηση φαίνεται να έχει μετατοπιστεί λίγο σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία την οποία βοηθά ελαφρώς περισσότερο μ’ ένα σύστημα προειδοποίησης πυραύλων. Γιατί έγινε αυτή η αλλαγή; Και θα δούμε περισσότερα;

Απάντηση: Πιστεύω ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση, διαφορετική από την Πολωνία ή τη Γερμανία ή τη Γαλλία ή οποιαδήποτε από τις δυτικές χώρες που βοηθούν την Ουκρανία. Πρώτα απ’ όλα, έχουμε στενά στρατιωτικά σύνορα με τη Ρωσία.

Κοινή πτήση ισραηλινού F-15 Strike Eagle και αμερικανικού B-1B Lancer πάνω από το Ισραήλ (φωτογραφία US Air Force/Senior Airman Jerreht Harris via AP)



Οι πιλότοι μας πετούν ακριβώς δίπλα σε ρώσους πιλότους πάνω από τον ουρανό της Συρίας. Και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ελευθερία δράσης μας ενάντια στις προσπάθειες του Ιράν να τοποθετηθεί στρατιωτικά στα βόρεια σύνορά μας.


Δεύτερον, έχουμε επίσης ανησυχίες ότι τυχόν συστήματα που δίνουμε στην Ουκρανία θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια του Ιράν και να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας.Τα βρίσκουμε στα σύνορά μας

Και παρεμπιπτόντως, αυτό δεν είναι μια θεωρητική πιθανότητα. Στην πραγματικότητα συνέβη με τα δυτικά αντιαρματικά όπλα που βρίσκουμε τώρα στα σύνορά μας. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί εδώ.

Προφανώς θρηνούμε για την τραγωδία που συμβαίνει στην Ουκρανία, αυτή τη φρικτή απώλεια ανθρώπινης ζωής. Θα θέλαμε να το δούμε να τελειώνει. Και νομίζω επίσης ότι βρισκόμαστε σε μια ειδική κατάσταση για την οποία μπορεί να βρεθούμε στο μέλλον σε θέση να βοηθήσουμε να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί. Μπορεί να είναι εντελώς υποθετικό, αλλά θα μπορούσε να συμβεί.

Πιστεύω λοιπόν ότι ο ισορροπημένος τρόπος που ενεργούμε είναι ο σωστός. Πρέπει να είσαι πολύ συνετός στις διεθνείς υποθέσεις. Υπάρχει συμπάθεια, υπάρχει βοήθεια πολιτικής άμυνας. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να τραβήξουμε τη γραμμή προσεκτικά και ο κόσμος να καταλάβει.

Πρέπει να πω ότι οι περισσότεροι από τους αρχηγούς κυβερνήσεων των δυτικών χωρών, όταν τους το εξήγησα, βασικά κούνησαν καταφατικά το κεφάλι. Καταλαβαίνουν ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε διαφορετική κατάσταση από οποιονδήποτε από αυτούς.

Ανησυχία

Yψηλόβαθμος διοικητής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) είχε επίσης δηλώσει πριν λίγες ημέρες στο Newsweek ότι το Ισραήλ ανησυχεί για τον κίνδυνο τα όπλα που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα δυτικά κράτη στην Ουκρανία να καταλήξουν στα χέρια των εχθρών του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν.

Ο ισραηλινός διοικητής, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος, είπε, μεταξύ άλλων, ότι η αλλαγή πορείας των όπλων, όπως του συστήματος αντιαρματικών πυραύλων Javelin, σχετίζεται με παραστρατιωτικές δυνάμεις που δρουν και στις δύο πλευρές των εμπολέμων στην Ουκρανία.

Αντιαρματικό σύστημα Javelin στην Ουκρανία (φωτογραφία AP)

Οπως σημείωσε, οι φιλορωσικοί σχηματισμοί έχουν κίνητρο να μεταφέρουν όπλα που προμηθεύουν οι ΗΠΑ λόγω της στενής αμυντικής σχέσης μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης, ενώ τα φιλοουκρανικά στοιχεία να εξοικονομήσουν χρήματα μέσω του λαθρεμπορίου.

Η κύρια διαδρομή ήταν μέσω της Μαύρης Θάλασσας προς τη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατιωτικό, ο οποίος υποστήριξε ότι η κατάσταση ήταν «πολύ επικίνδυνη» λόγω δύο βασικών ανησυχιών για το Ισραήλ.

Δύο προβλήματα

«Η μία είναι ότι μπορούν να ερευνήσουν τις δυνατότητες και μετά να μάθουν πώς να τις κατασκευάζουν. Μιλάω ειδικά για το Ιράν», επισήμανε. «Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι ανησυχούμε πολύ πως ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες θα πέσουν στα χέρια της Χεζμπολάχ και της Χαμάς», πρόσθεσε.

Ανέφερε τις δυσκολίες να εξακριβωθεί το μέγεθος αυτής της εκτροπής στην πορεία των όπλων λόγω της συνήθους εστίασης των IDF στην παρακολούθηση των γεγονότων που σχετίζονται αποκλειστικά με τη Μέση Ανατολή, ενώ το εύρος της τρέχουσας ροής όπλων έχει επεκταθεί στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

https://www.in.gr/2023/06/25/world/apokalypsi-netaniaxou-dytika-opla-proorismo-tin-oukrania-eftasan-sta-synora-mas/