Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Β.Πούτιν από την Αγία Πετρούπολη: «Όπως καίγονται τα Leopard τώρα στην Ουκρανία έτσι θα συμβεί και με τα F-16»! (upd)


Αποκαλυπτικός αλλά και σκληρός στις δηλώσεις του ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στην αποστολή μαχητικών F-16 από τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία δήλωσε ότι όπως καίγονται τα Leopard ;έτσι θα καούν και τα f-16 που οι χώρες του ΝΑΤΟ πρόκειται να στείλουν στο Κίεβο.


Ο Πούτιν αναφέρθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι λέγοντας ότι «είναι η ντροπή των Εβραίων.»

«Έχω πολλούς Εβραίους φίλους από τη νεανική μου κιόλας ηλικία. Μου λένε ότι ο Ζελένσκι δεν είναι Εβραίος. Είναι η ντροπή του εβραϊκού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στις απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων κατά την διάρκεια της λεγόμενης αντεπίθεσης.

Όπως είπε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει 186 άρματα μάχης και 418 οχήματα μάχης και μεταφοράς πεζικού κατά τη διάρκεια αντεπίθεσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε για την ουκρανική αντεπίθεση: «Νομίζω ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν καμία πιθανότητα για αντεπίθεση. Η Δύση προμηθεύει το Κίεβο με μεγάλο αριθμό στρατιωτικού εξοπλισμού από το 2014.

Ο πόλεμος στη νοτιοανατολική Ουκρανία ξεκίνησε το 2014 και κανείς στη Δύση δεν θέλει να μιλήσει γι ‘αυτό. Ο στρατός, τα αεροπλάνα, το πυροβολικό χρησιμοποιήθηκαν στο Ντονμπάς, τι είναι αν όχι πόλεμος», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε ότι δεν ήταν η Μόσχα που έπαιξε με τους δυτικούς εταίρους μετά την υπογραφή των Συμφωνιών του Μινσκ, αλλά ότι η Δύση το έκανε και η Ρωσία αναγκάστηκε να καταφύγει σε στρατιωτική δράση ενεργοποιώντας  τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όσο για την αποστρατιωτικοποίηση, σύντομα η Ουκρανία θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τον στρατιωτικό της εξοπλισμό και σήμερα τα δυτικά όπλα καίγονται όλο και πιο συχνά.

«Δύσκολα μπορείς να κερδίσεις έναν πόλεμο με τα όπλα άλλων», επεσήμανε ο Πούτιν.