Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Χάρβαρντ: Για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων κατηγορείται ο διευθυντής του νεκροτομείου της ιατρικής σχολής

 
Με όχι και τόσο συνηθισμένο κατηγορητήριο βαρύνεται ο διευθυντής του νεκροτομείου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Cedric Lodge, καθώς φέρεται να πουλούσε παράνομα τμήματα πτωμάτων.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές της Πενσυλβάνια, ο 55χρονος Lodge αφού έκλεβε τα κομμάτια των πτωμάτων στη συνέχεια τα αποθήκευε στο σπίτι του στο Γκόφσταουν του Νιού Χάμσαϊρ και στη συνέχεια τα πουλούσε στο διαδίκτυο.


Ωστόσο, τον δρόμο των δικαστηρίων πήρε μαζί του και η σύζυγός του η 63χρονη Lodge Denise. Το ζεύγος εμφανίστηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Κόνκορντ του Νιου Χάμσαϊρ το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουνίου. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι αντικείμενο της σκευωρίας ήταν «το κέρδος από τη διακρατική αποστολή, αγορά και πώληση κλεμμένων ανθρώπινων λειψάνων».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι μία από τις χειρότερες τραγωδίες» - Υποψίες για εμπόριο οργάνων μετά τη μαζική δολοφονία πιστών αίρεσης

Ωστόσο,  ο Σέντρικ Λοτζ δεν είπε τίποτα καθώς έφευγε από το δικαστήριο.


Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Σέντρικ Λοτζ έκλεψε «κεφάλια, εγκεφάλους, δέρμα, οστά και άλλα ανθρώπινα λείψανα, χωρίς τη γνώση ή την άδεια του Χάρβαρντ, και αφαίρεσε αυτά τα λείψανα από το νεκροτομείο στη Μασαχουσέτη και τα μετέφερε στην κατοικία του στο Νιου Χάμσαϊρ».


Οι συλλήψεις φερόμενων αγοραστών

Μαζί με το ζεύγος κατηγορήθηκαν επίσης και οι δύο φερόμενοι αγοραστές, η 44χρονη Katrina MacLean από το Salem και ο 46χρονος Joshua Taylor από το West Lawn της Πενσυλβάνια.


Popular

Σοκ στην Πάτρα: Άνοιξαν τον τάφο της μητέρας τους και… δεν υπήρχε μέσα

ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ σε νεκροταφείο: Άνοιξαν τον τάφο της μητέρας τους και... δεν υπήρχε μέσα

Ναυάγιο στην Πύλο: Στο φως νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες

ΕΛΛΑΔΑ

«Έκλαιγαν όταν κατάφερναν να μιλήσουν με τους δικούς τους» - Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες από το ναυάγιο

Η MacLean εμφανίστηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη Βοστώνη το απόγευμα της Τετάρτης, όπου κατηγορήθηκε για μεταφορά κλοπιμαίων. Η μέγιστη ποινή για αυτό είναι 10 χρόνια, αλλά αφέθηκε ελεύθερη από τον δικαστή, καθώς πρόκειται για μη βίαιο αδίκημα, αλλά θα πρέπει να καταθέσει κάποια στιγμή στο δικαστήριο στην Πενσυλβάνια.


Η MacLean έχει ένα κατάστημα στο Peabody που ονομάζεται «Kat’s Creepy Creations» στο οποίο, τον Μάρτιο, το FBI έκανε έρευνα, όπως επίσης και στο σπίτι της στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης.


«Θα είχαν ένα ένταλμα έρευνας και συγκεκριμένα θα είχαν πληροφορίες που έδιναν πιθανή αιτία να πιστέψουμε ότι αυτή η δραστηριότητα συνεχιζόταν», είπε η πρώην πράκτορας του FBI Τζένιφερ Κόφινταφερ. «Έτσι, θα έψαχναν συγκεκριμένα για ένα μέρος του σώματος, ανθρώπινα λείψανα, προφανώς».


Η MacLean κατηγορείται επίσης ότι πούλησε τα ανθρώπινα λείψανα και τα αποθήκευσε στο κατάστημα Peabody της. Σε μια περίπτωση, οι εισαγγελείς είπαν ότι ο MacLean «συμφώνησε να αγοράσει δύο πρόσωπα για 600 δολ. από τον Cedric Lodge τον Οκτώβριο του 2020.


Βγαίνοντας η MacLean από το δικαστήριο σκούπισε τα δάκρυά της δίχως να σχολιάσει τίποτα στους δημοσιογράφους.


Τους άφηνε μέσα στο νεκροτομείο να επιλέξουν

Οι εισαγγελείς λένε ότι η MacLean, ο Taylor και οι Lodge πήραν ανθρώπινα λείψανα από το νεκροτομείο και τα μετέφεραν στο Νιου Χάμσαϊρ και τη Πενσυλβάνια, όπου ζούσε ο Τέιλορ, από το 2018 έως τον Μάρτιο του 2023.


Ο Lodge και η σύζυγός του φέρεται να πούλησαν τα κλεμμένα μέρη των πτωμάτων στους MacLean, Taylor και άλλους «και μερικές φορές έστελναν αυτά τα λείψανα μέσω της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ στη Πενσυλβάνια και αλλού».


Μερικές φορές ο Lodge άφηνε τον MacLean, τον Taylor και άλλους στο νεκροτομείο για να επιλέξουν ποια μέρη σώματος θα αγοράσουν, είπαν οι εισαγγελείς.


Για άλλη περίπτωση, οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι η MacLean έστειλε ανθρώπινο δέρμα στον Pauley στη Πενσυλβάνια στα μέσα του 2021 και προσλαμβάνοντάς τον να «μαυρίσει το ανθρώπινο δέρμα, ώστε να δημιουργήσει δέρμα [ύφασμα]».


Ο Taylor φέρεται να έστειλε περισσότερα από 37.000 δολάρια στην Denise Lodge για να πληρώσει για τα μέρη του σώματος που έκλεψε από το νεκροτομείο ο σύζυγός της, σύμφωνα με τη καταγγελία.


Σημειώνεται ότι κατηγορίες αντιμετωπίζουν δύο άλλα άτομα, ο 52χρονος Mathew Lampi από το East Bethel της Μινεσότα και ο 41χρονος Jeremy Pauley από το Bloomsburg της Πενσυλβάνια. Ένα επιπλέον άτομο, η Candace Chapman Scott, από το Little Rock του Αρκάνσας, είχε κατηγορηθεί νωρίτερα, ότι έκλεψε και πούλησε μέρη του σώματος από νεκροτομείο και κρεματόριο.


Εισαγγελέας: «Έγκλημα πέρα από κάθε λογική»

«Ορισμένα εγκλήματα είναι πέρα από κάθε λογική», δήλωσε ο εισαγγελέας της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ Τζέραρντ Κάραμ. «Η κλοπή και η εμπορία ανθρωπίνων λειψάνων πλήττει την ουσία αυτού που μας κάνει ανθρώπους. Είναι ιδιαίτερα τρομακτικό το γεγονός ότι τόσα πολλά από τα θύματα εδώ προσφέρθηκαν εθελοντικά να επιτρέψουν τη χρήση των λειψάνων τους για την εκπαίδευση των ιατρών και την προώθηση των συμφερόντων της επιστήμης και της θεραπείας. Το να εκμεταλλεύονται αυτούς και τις οικογένειές τους στο όνομα του κέρδους είναι φρικτό. Με αυτές τις κατηγορίες, επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε κάποιο μέτρο δικαιοσύνης για όλα αυτά τα θύματα».


Είναι προδοσία για το Χάρβαρντ, λέει το ίδρυμα

Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ χαρακτήρισε τις κατηγορίες «ηθικά κατακριτέες».


«Είμαστε τρομοκρατημένοι που μαθαίνουμε ότι κάτι τόσο ανησυχητικό θα μπορούσε να συμβεί στην πανεπιστημιούπολη μας – μια κοινότητα αφιερωμένη στη θεραπεία και την εξυπηρέτηση των άλλων», ανέφεραν σε δήλωσή τους ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Τζορτζ Ντέιλι και ο κοσμήτορας της Ιατρικής Εκπαίδευσης Έντουαρντ Χάντερτ.


«Τα αναφερόμενα περιστατικά αποτελούν προδοσία του HMS και, το πιο σημαντικό, καθένα από τα άτομα που επέλεξαν αλτρουιστικά να παραδώσουν το σώμα τους στο HMS μέσω του Ανατομικού Προγράμματος Δώρων για την προώθηση της ιατρικής εκπαίδευσης και έρευνας».


Με πληροφορίες από cbsnews

https://www.in.gr/2023/06/16/world/xarvarnt-gia-emporia-anthropinon-organon-katigoreitai-o-dieythyntis-tou-nekrotomeiou-tis-iatrikis-sxolis/