Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Χωράφια παπαρούνας φυλάσσονται από νατοϊκές δυνάμεις!


Απίστευτο: Ινστιτούτο των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Ταλιμπάν να συνεχίσουν την καλλιέργεια “παπαρούνας”, υπενθυμίζοντας τους τι έγινε το 2001!
Υπάρχουν αρκετοί αναλυτές οι οποίοι έχουν αναπτύξει μία θεωρία αναφορικά με την αδικαιολόγητη και ακατανόητη εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, το 2001, συνδέοντας την με την απαγόρευση της καλλιέργειας της παπαρούνας του οπίου, την οποία είχαν επιβάλει για πρώτη φορά τότε οι Ταλιμπάν.


Τα πλάνα με τα μαστιγώματα γυναικών άλλωστε, που προβάλλονταν για να δικαιολογήσουν την εισβολή, συνέβαιναν πολλά χρόνια πριν κινητοποιηθεί η Δύση. Η μοναδική διαφορά ήταν ότι το 2000, οι Ταλιμπάν αποφάσισαν να απαγορεύσουν πλήρως την καλλιέργεια της παπαρούνας, προκαλώντας έτσι ένα ασύλληπτο χτύπημα στο παγκόσμιο εμπόριο ηρωίνης.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι έμποροι ηρωίνης έχουν αποκτήσει τέτοια δύναμη παγκοσμίως, που είναι σε θέση να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Μπορεί αυτό να ακούγεται υπερβολικό, συμπεριλαμβάνεται όμως ακόμα και στα αποτελέσματα σχετικής συνεδρίασης του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου το 1986, για τους εμπόρους ναρκωτικών. Πράγμα που περιέργως απεκρύβη και δεν επαναλήφθηκε ποτέ.

Ένα από τα συμπεράσματα τότε του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου είναι ότι οι έμποροι ηρωίνης επανεπενδύουν τα ιλιγγιώδη κέρδη τους, με σκοπό να κατακτήσουν πολιτική και οικονομική εξουσία. Είναι τόσο μεγάλα τα κέρδη από το εμπόριο του θανάτου, που εάν τα επανεπένδυαν στην συγκεκριμένη φονική δραστηριότητα, τότε θα έπρεπε να γίνουμε όλοι εξαρτημένοι…

Μέχρι σήμερα λοιπόν, η θεωρία που ήθελε τα λόμπι των μεγαλέμπορων ηρωίνης να επιτυγχάνουν μέσω πίεσης την εισβολή στο Αφγανιστάν, ώστε να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της καλλιέργειας της παπαρούνας του οπίου,αντιμετωπιζόταν ως θεωρία συνωμοσίας. Αυτό παρά το ότι έκτο αποτελέσματος, η θεωρία φαίνεται να έχει κάποια βάση. Μία από τις πρώτες ενέργειες του νέου καθεστώτος που επεβλήθη έπειτα από την επέμβαση των δυτικών, ήταν η άμεση επανακαλλιέργεια της παπαρούνας, με τα χωράφια μάλιστα να φυλάσσονται από νατοϊκές δυνάμεις!Αμερικανός στρατιώτης μέσα σε καλλιέργεια παπαρούνας στο Αφγανιστάν

Όλα αυτά, μέχρι την εξωφρενική και αδιανόητη ανάρτηση του Ινστιτούτου Ειρήνης των Ηνωμένων Πολιτειών (USIP).


Σε αυτή την μελέτη την οποία υπογράφει ο δόκτωρ William Byrd, Ανακοινώνεται ότι οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν εκ νέου την καλλιέργεια της παπαρούνας, γεγονός – που σύμφωνα με τον συντάκτη – ενδέχεται να προκαλέσει ακόμα και παγκόσμιο πρόβλημα!

Σε μία μάλιστα εξωφρενική υπενθύμιση, το Αμερικάνικο ινστιτούτο «υπενθυμίζει στους Ταλιμπάν», ότι κάτι παρόμοιο είχαν κάνει και το 2000 – 2001! Με τα γνωστά αποτελέσματα…

Ο τίτλος του αφιερώματος είναι: Η επιτυχής απαγόρευση του οπίου από τους Ταλιμπάν είναι κακή για τους Αφγανούς και τον κόσμο (!!)

Το κείμενο γράφει μεταξύ άλλων:

Η απαγόρευση δεν αποτελεί νίκη για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και θα έχει αρνητικές οικονομικές και ανθρωπιστικές συνέπειες, που δυνητικά θα οδηγήσει σε προσφυγική κρίση.


Οι Ταλιμπάν το έκαναν ξανά: εφαρμόζοντας μια σχεδόν πλήρη απαγόρευση της καλλιέργειας παπαρούνας οπίου – του σημαντικότερου γεωργικού προϊόντος του Αφγανιστάν – επαναλαμβάνοντας την ίδια επιτυχημένη απαγόρευση της καλλιέργειας το 2000-2001. 

Αλλά ο πειρασμός να δούμε την τρέχουσα απαγόρευση με υπερβολικά θετικό πρίσμα – ως μια σημαντική παγκόσμια νίκη κατά των ναρκωτικών – πρέπει να αποφευχθεί.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα δεδομένης της κατάστασης της οικονομίας του Αφγανιστάν και της ανθρωπιστικής κατάστασης της χώρας. Πράγματι, η απαγόρευση επιβάλλει τεράστιο οικονομικό και ανθρωπιστικό κόστος στους Αφγανούς και είναι πιθανό να τονώσει περαιτέρω μια εκροή προσφύγων. 

Μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε εσωτερικές προκλήσεις για τους ίδιους τους Ταλιμπάν. Και, μακροπρόθεσμα, δεν θα έχει διαρκή οφέλη κατά των ναρκωτικών εντός του Αφγανιστάν ή παγκοσμίως. (!!!)
Πλέον δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα! Φαίνεται ότι η «σωστή πλευρά της ιστορίας», βασίζεται στην καρφωμένη σύριγγα στις φλέβες των παιδιών στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες…

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

IMG 2942