Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Ποιός Ουκρανικός πόλεμος. Η Ρωσία αποκτά αποδεικτικά στοιχεία για ολοκληρωτική επίθεση

 

Επικίνδυνη κλιμάκωση με απρόβλεπτες συνέπειες – Πολωνοί μισθοφόροι παίρνουν μέρος στις μάχες κατά Ρώσων στο Belgorod

Αποκαλύπτεται πως Πολωνοί μισθοφόροι από το λεγόμενο Πολωνικό Σώμα Εθελοντών (Polski Korpus Ochotniczy) συμμετείχαν στην επίθεση στην περιοχή Belgorod στις 22 Μαΐου.

Πρόκειται για μαχητές, που εισέβαλαν στο έδαφος της Ρωσίας ως μέρος της ουκρανικής ομάδας δολιοφθοράς και αναγνώρισης, η οποία περιλάμβανε επίσης μέλη του λεγόμενου Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος και άλλων στρατιωτικών μονάδων των Ουκρανών (AFU) και των ειδικών υπηρεσιών του Κιέβου.

Η αποκάλυψη για τους Πολωνούς μισθοφόρους επιβεβαιώνεται με τη δημοσίευση αρκετών βίντεο. Ήταν μία επιχείρηση που απέτυχε και στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες φιλο-ουκρανούς μαχητές.

Τα βίντεο δείχνουν τους Πολωνούς να προελαύνουν με ουκρανικά άρματα μάχης T-72B, αμερικανικά τεθωρακισμένα HMMWV και ελικόπτερα Mi-8 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Υπάρχουν επίσης πλάνα από την εκκένωση των τραυματιών και τη στιγμή του βομβαρδισμού του ρωσικού σημείου ελέγχου πυροβολικού και αεροπορίας «Grayvoron», το οποίο είχε καταληφθεί προηγουμένως από τις AFU. Ένας Ρώσος σκοτώθηκε στο κοντινό χωριό από φιλο-ουκρανούς μαχητές.

https://primenews.press/epikindyni-klimakosi-me-aprovleptes-synepeies-polonoi-misthoforoi-pairnoun-meros-stis-maches-kata-roson-sto-belgorod