Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Αχ Μυτιλήνη, αχ Ελλάδα…! Απαρηγόρητες οι εικόνες στη Λέσβο. Ποτάμι τα δάκρυα από εικόνες Αγίου Εφραίμ και Αγίας Παρασκευής! ΒΙΝΤΕΟ

 
Αχ Μυτιλήνη, αχ Ελλάδα…! Απαρηγόρητες οι εικόνες στη Λέσβο. Η μια μετά την άλλη, δάκρυα κυλούν από τα μάτια τους. Το φαινόμενο της Απαρηγόρητης Παναγίας της Παρηγορήτριας του Βύρωνα επαναλαμβάνεται.

 Σε 2 διαφορετικούς ναούς εντός 1 εβδομάδας εικόνα του Αγίου Εφραίμ και εικόνα της Αγίας Παρασκευής δακρυρροούσες. Για θαύμα μιλούν οι πιστοί και θαύμα είναι, σημείο..για τα επερχόμενα δεινά.


Σύμφωνα με το site nealesvou.gr 4/8/23: Κατά δεκάδες συρρέουν σήμερα από το πρωί οι πιστοί στον ναό του Αγίου Εφραίμ στη Μυτιλήνη στην περιοχή του γηπέδου μετά την πληροφορία που διαδόθηκε από άλλους πιστούς στην εκκλησία για δάκρυα στη μεγάλη εικόνα του. Αυτό φαίνεται να έγινε σήμερα στις 8:00 το πρωί κατά τη Θεία Λειτουργία και μάλιστα ο ιερέας διέκοψε όταν κλήθηκε από τους πιστούς να εξηγήσει το φαινόμενο. Υπάρχει όμως προηγούμενο στο όλο θέμα που θα εξηγήσουμε παρακάτω.




Η εικόνα του Αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργού της Νέας Μάκρης στον ομώνυμο ναό της Μυτιλήνης δείχνει να έχει από το πρόσωπο του Αγίου μέχρι κάτω ένα υγρό που φαίνεται να έχει τρέξει είναι όμως στεγνό και για να το δει κανείς θα πρέπει να κοιτάξει την εικόνα από πλάγια πλευρά απ όπου φαίνεται ευκρινώς. 

Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος και σύμφωνα με πληροφορίες με εντολή παραγόντων της μητροπόλεως μεταφέρθηκε στον ίδιο ναό και η εικόνα της Αγίας Παρασκευής η οποία όμως τοποθετήθηκε μέσα στο ιερό από το ομώνυμο παρεκκλήσι στο δρόμο του νοσοκομείου. Όπως μας ανέφεραν από την εκκλησία του Αγίου Εφραίμ και σε αυτό το ναό παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο.


Όπως σημείωναν πιστοί στα Νέα της Λέσβου, τα δάκρυα στην εικόνα της Αγίας Παρασκευής περίπου 1 χιλιόμετρο από το ναό του Αγίου Εφραίμ παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από πιστούς οπότε και μεταφέρθηκε στο ναό του Αγίου Εφραίμ αν και δεν διευκρινίζεται ο λόγος που δόθηκε η εντολή για μεταφορά της εικόνας από τη μία εκκλησία σε μία άλλη. Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στα Νέα της Λέσβου διαβεβαιώνοντας ότι μπροστά στα μάτια της το υγρό από την εικόνα έτρεχε από το πρόσωπό του Αγίου προς τα κάτω μιλώντας για δάκρυα.

Γεγονός είναι πως αυτή την ώρα κατά δεκάδες σπεύδουν οι πιστοί στο ναό του Αγίου Εφραίμ για προσκύνημα και η εκκλησία φυσικά παραμένει ανοιχτή για να τους υποδεχτεί.…


dimpenews.com