Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Ομάδα Μισθοφόρων Βάγκνερ: Στείλαμε Τις Σορούς Αμερικανού και Τούρκου Στη Χώρα τους…


Η ρωσική μισθοφορική ομάδα Βάγκνερ ανακοίνωσε ότι έστειλε στις χώρες τις σορούς δύο – Αμερικανού και Τούρκου – πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία.

Ο αρχηγός της Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν δημοσίευσε τη φωτογραφία του που τραβήχτηκε μπροστά από τα φέρετρα με την αμερικανική και την τουρκική σημαία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα « η μισθοφορική ρωσική ομάδα, Βάγκνερ, ανακοίνωσε ότι έστειλε πίσω τα πτώματα ενός Αμερικανού πολίτη που έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση στην ουκρανική πόλη Μπαχμούτ χθες και ενός Τούρκου πολίτη που βρέθηκε νεκρός σε κτίριο που χτυπήθηκε.

Σε βίντεο, στρατιώτες της ομάδας Βάγκνερ φαίνονται να κλείνουν τα δύο φέρετρα και να τυλίγουν το ένα με τη σημαία των ΗΠΑ και το άλλο με την τουρκική σημαία.

«Στέλνουμε πίσω τα πτώματα ενός Αμερικανού και ενός Τούρκου μαζί με τους κρατούμενους», δήλωσε ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής της Βάγκνερ.


Ο Πριγκόζιν είπε ότι ο Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε πολεμώντας στο Μπαχμούτ, ενώ ο Τούρκος πολίτης βρέθηκε κάτω από τα ερείπια κτιρίου που κατέρριψαν οι ουκρανικές δυνάμεις, μαζί με μια Τουρκάλα, αλλά το νεκρό σώμα της γυναίκας δεν μπορούσε να αφαιρεθεί από τα ερείπια.

Ο Βάγκνερ δήλωσε ότι ο νεκρός πολίτης των ΗΠΑ ήταν πρώην στρατιώτης της Ειδικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Νίκολας Μάιμερ.

Reuters