Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Μπάκχμουτ: Έχουν απομείνει 20 κτίρια υπό ουκρανικό έλεγχο – «4 ώρες ο μέσος όρος ζωής για κάθε Ουκρανό στρατιώτη» λένε οι Ρώσοι


 Βίντεο: Νυχτερινοί βομβαρδισμοί με εμπρηστικά βλήματα - Η «παγίδα» του Πριγκόζιν

Είκοσι κτίρια έχουν απομείνει υπό ουκρανικό έλεγχο στο Μπάχμουτ καθώς οι Ουκρανοί τα έχουν μετατρέψει σε ενιαίο οχυρό και τα έχουν ονομάσει «Η φωλιά».

Mέχρι χτες τα κτίρια ήταν 29 αλλά η Wagner ένα ένα τα εκκαθαρίζει. Συγκλονιστικά βίντεο από το εσωτερικό των κτιρίων δείχνουν τα σφοδρά πυρά που δέχονται οι οχυρωμένοι Ουκρανοί από το ρωσικό Πυροβολικό.


Οι Ρώσοι κατά την διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιούν εμπρηστικά βλήματα και κατακαίνε τις πιο ευάλωτες ουκρανικές θέσεις ανάμεσα στους δρόμους της πόλης.


Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να αποστέλλουν ενισχύσεις στο Μπάκχμουτ και υπάρχουν αναφορές πως ο Πρικγόζιν επίτηδες τις τελευταίες ημέρες μιλούσε «για δύσκολη κατάσταση» για τις ρωσικές δυνάμεις για να παραπλανήσει το Κίεβο να στείλει κι άλλους άνδρες μέσα στην «Φωλιά» ώστε αυτές να αναλωθούν χωρίς αποτέλεσμα.


Οι Ρώσοι έχουν στήσει στο Μπάκχμουτ μία παγίδα τύπου Κουρσκ.


Όπως αναφέρεται κάθε νέος Ουκρανός στρατιώτης που μεταφέρεται στο δυτικό Μπάκχμουτ έχει κατά μέσο όρο 4 ώρες για να τραυματιστεί ή να σκοτωθεί!


Σημειώνεται ότι στις 12 Μαΐου, τα ουκρανικά στρατεύματα ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής (πάνω από 95 χιλιόμετρα) στην περιοχή της πόλης Soledar με τις επιθέσεις αυτές να αποκρούονται αφήνοντας πίσω όχι μόνο τεράστιες απώλειες στο δυναμικό των Ουκρανών αλλά και ακόμα ένα άρμα Leopard-2Α4.


Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές μονάδες εξαπέλυσαν 26 επιθέσεις, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από χίλιοι στρατιώτες και έως και 40 αρμάτων αλλά δεν υπήρξε καμία διάσπαση της άμυνας των ρωσικών στρατευμάτων.


Στις 13 Μαΐου, οι αναφορές επιβεβαιώθηκαν από Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές, οι οποίοι αποκάλυψαν μια σημαντική λεπτομέρεια που παρείχαν οι πηγές τους από τις στρατιωτικές μονάδες που αναπτύσσονται σε αυτές τις γραμμές του μετώπου.


Έτσι δήλωσαν ότι το ουκρανικό πεζικό επιτέθηκε σε ρωσικές θέσεις με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων εκ των οποίων και γερμανικά άρματα μάχης Leopard.

https://www.defencenet.gr/amyna/enoples-sygkroyseis/mpakxmout-exoun-apomeinei-20-ktiria-ypo-oukraniko-elegxo-4-ores-o-mesos-oros-zois-gia-kathe-oukrano-stratioti-lene-oi-rosoi/