Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

«Ποιος θα σβήσει τον Κόκκινο Στρατό από την ιστορία»; Ο Δημ. Λιάτσος για την Ημέρα Νίκης και την Βάγκνερ


Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία στις 9 Μαίου…Η επέτειος της νίκης κατά του ναζισμού εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια όπως κάθε χρόνο στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα.
 Η Δύση παριστάνει ότι το κεφάλαιο Σοβιετική Ένωση και Κόκκινος Στρατός δεν …υπήρξε ποτέ! Μόνο που αυτό είναι αδύνατον να γίνει για τον στρατό που απελευθέρωσε το Βερολίνο και τσάκισε τους ναζί μέσα στο σπίτι τους.

 


Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία στις 9 Μαίου…Η επέτειος της νίκης κατά του ναζισμού εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια όπως κάθε χρόνο στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα. Η Δύση παριστάνει ότι το κεφάλαιο Σοβιετική Ένωση και Κόκκινος Στρατός δεν …υπήρξε ποτέ! Μόνο που αυτό είναι αδύνατον να γίνει για τον στρατό που απελευθέρωσε το Βερολίνο και τσάκισε τους ναζί μέσα στο σπίτι τους.

Ο Δημήτρης Λιάτσος μεταδίδει από τη Ρωσία και εξηγεί γιατί είναι αδύνατον να σβηστούν από την ιστορία οι 250.000 στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού που σκοτώθηκαν στην μάχη για την απελευθέρωση του Βερολίνου.

Σχολιάζει τα όσα είπε ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία και μιλά για όσα συμβαίνουν με τη Βάγκνερ και τον επικεφαλής της. Γιατί επιτέθηκε στον Ρώσο υπουργό Άμυνας και στον στρατηγό Γκερασίμοφ; Το παρασκήνιο…