Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

COVID-19, κατασκευασμένος να παρακολουθεί τους πολίτες


Κορονοϊός: Η κοινοβουλευτική επιτροπή του Ισραήλ επιτρέπει την συλλογή προσωπικών δεδομένων

Η κοινοβουλευτική επιτροπή του Ισραήλ επέτρεψε στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να συλλέξουν προσωπικά δεδομένα πολιτών για την καταπολέμηση του COVID-19.
Την συγκατάθεση της για την συλλογή προσωπικών δεδομένων πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, έδωσε η ισραηλινή κοινοβουλευτική επιτροπή.

Νωρίτερα, τον Μάρτιο όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, η κυβέρνηση είχε δώσει την εξουσιοδότηση της στην υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, Σιν Μπετ, να προχωρήσει στην συλλογή των προσωπικών δεδομένων πολιτών, μέσω των κινητών, ώστε να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του COVID-19. Στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα περίπου 4.800 κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα στους πολίτες.

Εμβόλιο
© AP PHOTO / ACHMAD IBRAHIM
Κορονοϊός: Το Ισραήλ ξεκινά δοκιμή εμβολίου σε τρωκτικά
Για το αμφιλεγόμενο αυτό μέτρο ωστόσο, υπερασπιστές των πολιτικών δικαιωμάτων προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, όπου απαιτήθηκε η καθιέρωση κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Στο τέλος μαραθώνιων συζητήσεων ... η προσωρινή επιτροπή της Κνεσέτ για τα θέματα που αφορούν την Σιν Μπετ ενέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης να εξουσιοδοτήσει την Σιν Μπετ να βοηθήσει στις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού για έναν μήνα (έως τις 30 Απριλίου 2020)» αναφέρεται στην ανακοίνωση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει αποφασισμένος να «χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα εναντίον του αόρατου εχθρού», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο θα επιτρέπει τον εντοπισμό πολιτών εν αγνοία τους για να διαπιστωθούν ποιοι είναι φορείς και αν βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας.

https://sputniknews.gr/kosmos/202004016908201-koronoios-I-koinovouleutiki-epitropi-tou-israil-epitrepei-tin-syllogi-prosopikon-dedomenon/