Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ραμαζάνι στη Θράκη με νταούλια, ζουρνάδες και παράνομες βεβαιώσεις



Απαγόρευσαν τον Επιτάφιο, αλλά επιτρέπουν ισλαμικά έθιμα – Ο ρόλος του βουλευτή Ιλχάν

Ενώ οι ημέρες του Πάσχα πέρασαν με τις Εκκλησίες κλειστές, με τις καμπάνες σιωπηλές και βεβαίως χωρίς μεγάφωνα να μεταδίδουν το Θείο Δράμα, ούτε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, προνομιακή μεταχείριση επιφυλάσσεται για τους μουσουλμάνους της Θράκης που εορτάζουν το Ραμαζάνι τους.

Με νταούλια και ζουρνάδες θα βγαίνουν στους δρόμους οι «τελάληδες» του Ισλάμ για το «ιφτάρ» και το «σαχούρ». Για τις ώρες δηλαδή της προσευχής και για τη λήξη της καθημερινής νηστείας.

Έξι φορές την ημέρα οι Χριστιανοί της Θράκης, οι οποίοι όπως όλοι μας στερήθηκαν την κατάνυξη των Αγίων Ημερών, θα είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται την ηχορύπανση από τα νταούλια των μουσουλμάνων. Και όμως υποτίθεται ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων, ιδιαιτέρως όσον αφορά την εκπλήρωση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.

Πόσο νόμιμο είναι όταν οι καμπάνες ακόμη δεν μπορούν να ηχήσουν -μεταδίδουν κανέναν ιό άραγε;- τα νταούλια των μουσουλμάνων να ακούγονται συνεχώς στη Θράκη; Ναι μεν ο κ.Χαρδαλιάς διαβεβαιώνει ότι τα τζαμιά θα μείνουν κλειστά, αλλά τα νταούλια δεν θα σιγήσουν.
Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» olympia.gr
………………………………………………
ΡΑΜΑΖΑΝΙ: Πρόκληση από αυτοδιοικητικό στέλεχος στη Ροδόπη με αυτοσχέδιες βεβαιώσεις
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ 25/04/2020 orthodoxia.info

Τη στιγμή που ολόκληρη η χώρα γιόρτασε ένα βουβό Πάσχα με τον πλέον καταθλιπτικό τρόπο, προσπερνώντας ήθη, έθιμα, παραδόσεις και φυσικά θρησκευτικές υποχρεώσεις ένας αυτοδιοικητικός παράγοντας από την περιοχή της Ροδόπης, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, προωθώντας παράνομες «βεβαιώσεις» προκειμένου να κυκλοφορούν ελεύθερα τις νύχτες παραδοσιακοί νταουλτζήδες που σύμφωνα με την παράδοση του Ισλάμ σημαίνουν τις ώρες προσευχής κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
Ο κ. Ερντέμ Χουσεΐν που ειναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Αρριανών-Ροδόπης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:  «… για να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα οι νέοι μας που θα βαράνε το νταούλι στο ιφτάρ και στο σαχούρ, θα πρέπει κάθε βράδυ  να συμπληρώνουν το παρακάτω έγγραφο και να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους». Σημειώνει μάλιστα πως «Το νταούλι θα παίζεται κανονικά κάθε βράδυ στο ιφτάρ και στο σαχούρ, όπως συνέβαινε τα παλιά χρόνια».

………………………………………………..
Ξάνθη,το τζαμί μεταδίδει από τα μεγάφωνα και οι αρχές έχουν βαρηκοϊα
24 Απριλίου 2020 otavoice.gr
Μετά από την Κομοτηνή και στην Ξάνθη το τζαμί στα πλαίσια εορτασμού του Ραμαζανιού μεταδίδει από τα μεγάφωνα σε πλήρη ένταση τις προσευχές του ιμάμη.Σκρα με Σολωμού Ξάνθη, 24/4/ 2020 ώρα  13.05 , τα μεγάφωνα έχου πάρει φωτιά και ο ιμάμης ακούγεται σε όλη την Ξάνθη.
Μπορεί ο αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί να δηλώνουν ότι και για τους μουσουλμάνους θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα. αλλά όπως φαίνεται από τα βίντεο εκεί επικρατεί ο νόμος του τουρκικού προξενείου. Οι ελληνικές αρχές και στην Ξάνθη δεν παρατήρησαν κάποια έκνομη ενέργεια γιατί προφανώς έχουν εισαγγελείς και ασυνομικοί βαριά μορφή βαρηκοϊας.
Η μουφτεία εξέδωσε σουλατανικό φιρμάνι, βάφτισε προσευχές και τελετουργικό, ως κάλεσμα και δήλωσε ότι θα ακούγονται κανονικά από τα μεγάφωνα σε όλα τα τζαμιά στη Θράκη.Απάντηση βέβαια δεν δόθηκε από κανένα και οι επίσημοι φορείς της ελληνικής δημοκρατίας απλά αρκούνται σε τηλεοπτικά πυροτεχνήματα.
Τώρα που έχουν βγει στη δημοσιότητα αυτά που ζουν στη Θράκη οι χριστιανοί , που τους απαγορεύτηκε να ακούγεται η Ακολουθία από τα μεγάφωνα ακόμη και να χτυπούν οι καμπάνες μέσα στο απόλυτο θρησκευτικό πένθος της Μεγάλης Εβδομάδας , θα υπάρξει αντίδραση; Ή έχουν βαρηκοϊα και στην Αθήνα , στην Ηρώδου Αττικού;
Αλήθεια όλοι εκείνοι οι ρουφιάνοι που καταδίωκαν τους ιερείς και φωτογράφιζαν Ιερούς Ναούς και τηλεφωνούσαν απανωτά καταγγέλοντας ψεύδη, τώρα δεν ενοχλούνται; Τελικά στην Ελλάδα ποιο είναι το επίσημο θρήσκευμα;




http://aktines.blogspot.com/2020/04/blog-post_479.html