Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Οι άνθρωποι στερούνται τη δυνατότητα να εξομολογηθούν, να συμμετάσχουν στο μυστήριο του ευχελαίου και να κοινωνήσουν



Ρωσική Εκκλησία στον πόλεμο κατά του κορονοϊού: ιερείς θα βοηθήσουν τους ιατρούς

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι έτοιμη να ενταχθεί στην καταπολέμηση του κορονοϊού.
 Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος υπέβαλε αίτημα στις αρχές όπου ζητά να αφήσουν τους ιερείς να έρχονται στα νοσοκομεία για να βοηθήσουν τους ασθενείς με το COVID-19. Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Ενημερωτικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας Βλαδίμηρος Λεγκοΐντα διευκρίνισε ότι οι κληρικοί θα εφαρμόζουν όλους τους όρους ασφάλειας και είναι έτοιμοι ακόμη να μείνουν σε μονάδες λοιμώξεων μέχρι τη λήξη της πανδημίας, στηρίζοντας τους ιατρούς.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος υπέβαλε αίτημα στις αρχές να αφεθούν οι ιερείς στα νοσοκομεία Μόσχας. Πρόκειται για ειδικώς καταρτισμένους κληρικούς.

Στην υπηρεσία αυτή θα επιτρέπονται ιερομόναχοι, χήροι κληρικοί και όσοι κληρικοί δεν έχουν ανήλικα παιδιά. Με όλα αυτά οι κληρικοί αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της καταστάσεως και είναι έτοιμοι να μείνουν με ασθενείς ακόμη μέχρι τη λήξη τα πανδημίας.

"Έχουμε 20 καταρτισμένους ιερείς, οι οποίοι δεν έχουν πάρει απλώς οδηγίες και είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν σε τέτοια κατάσταση, σεβόμενοι όλες τις απαιτήσεις, - φόρμες προστασίας κλπ. – αλλά οι οποίοι είναι έτοιμοι κατά την επαφή τους με μολυσμένους ασθενείς, σε περίπτωση εάν αφεθούν να μπουν σε μονάδα λοιμώξεων, να μείνουν εκεί. Είναι έτοιμοι να παραμείνουν εκεί όλο το καθορισμένο διάστημα για να στηρίξουν τους ιατρούς και να παρέχουν πνευματική βοήθεια σε ασθενείς, συμπεριλαμβανομένης και ψυχολογικής», ανέφερε κατά την τηλεδιάσκεψη ο Πρόεδρος του Συνοδικού Ενημερωτικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας Βλαδίμηρος Λεγκοΐντα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ενωρίτερα η Ένωση Ορθοδόξων Γυναικών υπέβαλε αίτημα στις ρωσικής αρχές, όπου τονίζει ότι καθημερινώς σε νοσοκομεία της Ρωσίας από τον κορονοϊό και άλλες νόσους πεθαίνουν ασθενείς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι Ορθόδοξοι χριστιανοί, στους οποίους, λόγῳ καραντίνας, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση ιερέων. Οι άνθρωποι στερούνται τη δυνατότητα να εξομολογηθούν, να συμμετάσχουν στο μυστήριο του ευχελαίου και να κοινωνήσουν πριν αποδημήσουν στον Κύριο.

"Είναι μία τρομερή κατάσταση για κάθε χριστιανό, που προσκρούει στο Σύνταγμα και τους νόμους της Ρωσίας», υπογραμμίζει το αίτημα.

Η Ένωση Ορθοδόξων Γυναικών ζητά πολίτες να υπογράψουν το σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο της Ρωσίας και τους επικεφαλής των οργάνων της κρατικής εξουσίας, προκειμένου να διασφαλισθεί η πρόσβαση ιερέων στα νοσοκομεία στους βαριά ασθενούντες και ετοιμοθάνατους.

Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστωφ

tsargrad.tv

4/23/2020
https://gr.pravoslavie.ru/130493.html