Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ρωσική εφημερίδα: Η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει μισθοφόρους και όπλα στη Λιβύη στο Ραμαζάνι



Η ρωσική εφημερίδα ‘Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα’/«Независимой газете» σε άρθρο της αναφέρει ότι η Τουρκία σχεδιάζει τη δημιουργία αεροπορικής γέφυρας με την Τρίπολη για να παραδώσει όπλα και μισθοφόρους στη Λιβύη, στη διάρκεια του ιερού μήνα των μουσουλμάνων, Ραμαζάνι.
Ο αρθρογράφος Ιγκόρ Σομπότιν στο άρθρο με τίτλο « Η Τουρκία ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Λιβύη από αέρος» αναφέρεται στο τουρκικό σχεδιασμό στην υποστήριξη της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Ο εκπρόσωπος, μάλιστα, του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέτ αλ Μισμάρι, δήλωσε ότι η Άγκυρα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τη μουσουλμανική γιορτή.

Από την πλευρά του, ο Γκρέγκορι Λουκιάνοφ, επικεφαλής λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών, όπως αναφέρει η ‘Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα’ οι επιθέσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης έστρεψαν την Τουρκία στις θαλάσσιες αποστολές στη Λιβύη:


«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης σχετικά με τις αναφερόμενες τουρκικές αεροπορικές επιχειρήσεις,  ανέφερε ότι με τις προσπάθειες του, πρόσφατα,  κατάφερε να σταματήσει την αεροπορική προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού, συμβούλων και μισθοφόρων από την Τουρκία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της Τρίπολης.

Ο στρατός κατάφερε, επίσης, να ελέγξει αυστηρά τις εισόδους της πρωτεύουσας και να αποκλείσει την πόλη και να διακόψει τη λειτουργία των αεροδρομίων. Μετά από αυτά, η Τουρκία άρχισε να εντείνει τις αποστολές μέσω θαλάσσης, ενδεχομένως να ακολουθήσει πάλι τον ίδιο τρόπο».
AfrigateNews
The Hellenic Information Team