Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

«Δυστυχώς επιστρέφουμε στη ψεύτικη λατρεία»



Την Παρασκευή, 3 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων

 στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου στην παραθαλάσσια περιοχή Παστροβίτσι, κοντά στο γνωστό τουριστικό μέρος του Αγίου Στεφάνου.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε στην ομιλία του ότι «η κάθε προσκύνηση σε έναν άνθρωπο χωρίς τον Θεό, εναντίον του Θεού – είναι μετατροπή του ανθρώπου σε είδωλο και σε χρυσό μοσχάρι».

Πρόσθεσε ότι, δυστυχώς, και στην εποχή μας, οι χριστιανικοί λαοί επιστρέφουν σε αυτή την ψεύτικη λατρεία ενός ανθρώπου χωρίς Θεό.

«Αυτή ήταν η ιδεολογία που επικράτησε στις σλαβικές ορθόδοξες χώρες μας. Αυτή η ιδεολογία, δυστυχώς, μεταδόθηκε σήμερα στους δυτικούς λαούς, οι οποίοι θεοποιούν τον άνθρωπο, ο οποίος γίνεται με τον τρόπο αυτό μια πρόσκαιρη ύπαρξη. Και έτσι λατρεύουν την παροδικότητα, την μηδαμινότητα, την ψεύτικη ανθρωπιά, τον ψεύτικο ουμανισμό» συνέχισε ο Σεβασμιώτατος.

Ενώ καταλήγοντας τόνισε: «Εάν ο ανθρωπισμός δεν είναι ο θεανθρωπισμός, εάν η ανθρωπιά δεν είναι θεανθρωπιά και στον χρόνο και στην αιωνιότητα μέσω του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, τότε είναι καταραμένη η μέρα κατά την οποία γεννιέται ο άνθρωπος».

Για το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ π. Νικόλαος Γκάτσεβιτς

https://www.orthodoxianewsagency.gr/patriarxeia/patriarxio_serbias/dystyxos-epistrefoume-sti-pseytiki-latreia/