Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Η Ρωσική Εκκλησία θα δημιουργήσει «Ορθόδοξο Βατικανό»

 
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σχεδιάζει να δημιουργήσει το δικό της Βατικανό, ένα  οικιστικό έργο που εκτιμάται στα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι συνομιλίες των εκκλησιαστικών αρχών με τις αρχές της πόλης  Σεργκίεφ Ποσάντ στην περιοχή της Μόσχας άρχισαν από το 2017, σύμφωνα με την ‘Vedomosti’.
Η Σεργκίεφ Ποσάντ βρίσκεται στην Αγία Τριάδα   του μοναστηριού του Αγίου Σέργιου, που θεωρείται το πνευματικό κέντρο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Νωρίτερα φέτος,  η Εκκλησία ζήτησε από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να υποστηρίξει το έργο,  σύμφωνα με ανώνυμη πηγή της Vedomosti.
Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1345 από τον αγαπητό των Ρώσων Άγιο, Σεργκέι Ραντονέσκι, ο οποίος έχτισε μια ξύλινη εκκλησία προς τιμή της αγίας Τριάδας στο λόφο Μάκοβετς. Το καθεστώς της Λάβρας ή του μοναστικού οικισμού, η μονή  απέκτησε το 1744.
Η Ρωσική εκκλησία σχεδιάζει τώρα γύρω από το μοναστήρι να χτίσει ένα μεγάλο συγκρότημα κτηρίων και ως πηγή έμπνευσης αναφέρεται το Βατικανό, η Ιερουσαλήμ και η Μέκκα.
Η στρατηγική απαιτεί την αναδιάρθρωση της Σεργκίεφ Ποσάντ, σε πνευματικές, οικιστικές και διοικητικές περιοχές.
 
Ο δήμαρχος Μιχαήλ Τοκάρεφ εκτιμά ότι το έργο θα κοστίσει περίπου 140 δισεκατομμύρια ρούβλια, περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, και ότι θα καταλάβει το ένα τρίτο του κέντρου της πόλης, και θα ανεβάσουν την ποιότητα της πόλης με τη δημιουργία μουσείων, πολιτιστικών κέντρων, θεολογικών βιβλιοθηκών, ξενοδοχείων, Εκκλησιαστικού δικαστηρίου, Ιατρικού Ορθόδοξου Κέντρου και Κέντρο Πολυμέσων.