Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Αδιάφορη η πολιτεία για τον καθημερινό τραυματισμό αστυνομικών


Σε καθημερινή βάση συνεχίζονται τα επεισόδια που προκαλούν μετανάστες στο hot spot της Μόριας στη Λέσβo

Σε καθημερινή βάση συνεχίζονται τα επεισόδια που προκαλούν μετανάστες στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο.

Σε ένα από αυτά, τραυματίστηκαν αστυνομικοί που προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε έναν 28χρονο αλλοδαπό ο οποίος τους επιτέθηκε.
Ο δράστης αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις αστυνομικών του τμήματος Μυτιλήνης, τους εξύβρισε και προέβαλλε αντίσταση χτυπώντας τους, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη. Όμως, τελικά, συνελήφθη, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για εξύβριση, απείθεια, αντίσταση και πρόκληση σωματικών βλαβών και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.
Συνελήφθησαν Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, μια ομάδα πέντε αλλοδαπών είχε επιτεθεί σε έναν 14χρονο μετανάστη στη Μόρια και τον είχαν χτυπήσει και ακινητοποιήσει με την απειλή μαχαιριού, για να αρπάξουν το αξίας μόλις 100 ευρώ κινητό του.
Η ληστεία εξιχνιάστηκε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας και του τμήματος Μυτιλήνης και συνελήφθησαν δυο από τους δράστες ηλικίας 20 και 22 χρόνων, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκε ένα μαχαίρι. Οι νεαροί μετανάστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης κατηγορούμενοι για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των αγνώστων μέχρι στιγμής τριών συνεργών τους.