Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ρωσία: «Πετά» τα αμερικανικά ομόλογα και μαζεύει χρυσό η κεντρική τράπεζα

 
- Αποθέματα χρυσού που θυμίζουν... πολεμική περίοδο - Έσπασε κάθε ρεκόρ η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας σε αποθέματα - "Πετάει" από πάνω της τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα
Χρυσό… με το «τσουβάλι» μαζεύει η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, η οποία πλέον έχει περισσότερα αποθέματα από όσα είχε η Σοβιετική Ένωση!
Η κεντρική τράπεζα τους τελευταίους τρεις μήνες έχει αγοράσει 92 τόνους χρυσού, ξεπερνώντας έτσι το απόθεμα ρεκόρ των 2000 τόνων που είχε η Σοβιετική Ένωση το 1941, δηλαδή εν καιρώ πολέμου.
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο απόθεμα που είχε ποτέ η τράπεζα από το 1993 όπου άρχισε να γίνεται και η σχετική καταγραφή από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας θα συνεχίσει να προσθέτει ράβδους στα αποθέματά της, μειώνοντας παράλληλα το μερίδιο της σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα, σύμφωνα με τον Ανατόλι Ασακόφ, πρόεδρο της Επιτροπής Κρατικής Δούμας για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές.
«Αυτή είναι μια αυξανόμενη τάση. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι χώρες έχουν ενισχύσει το μερίδιο του χρυσού στα αποθέματά τους» δήλωσε ο Aksakov στο RIA Novosti.
Το μερίδιο των ρωσικών επενδύσεων στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, το οποίο ανήλθε σε σχεδόν 176 δισεκατομμύρια δολάρια το 2010, μειώθηκε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα ύψους 14 δισ. δολάρια τον Αύγουστο.
Αιτία φυσικά είναι οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με την Μόσχα να θέλει να «απαγκιστρωθεί» σε ένα αθμό από τις επενδύσεις στις ΗΠΑ
https://www.newsit.gr/oikonomia/rosia-peta-ta-amerikanika-omologa-kai-mazeyei-xryso-i-kentriki-trapeza/2651332/