Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Ο ρωσικός στρατός αναπτύσσει πιο προηγμένες μονάδες εναέριας άμυνας στη βάση Hmeymim της Συρίας

 

Ο ιστότοπος ειδήσεων Sputnik στην αραβική γλώσσα ανέφερε ότι η Ρωσία έχει τοποθετήσει αρκετές μονάδες του συστήματος Pantsir S1 που εμπίπτει στην κατηγορία των μεσαίου βεληνεκούς συστημάτων πυραύλων εδάφους - αέρος στην αεροπορική βάση Hmeymim, για να απωθήσουν τις επιθέσεις με drone και helishot από τρομοκράτες.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην διοικητής των μονάδων ρωσικής αεροπορικής άμυνας, στρατηγός Αλέξανδρος Γκορόκοφ, δήλωσε ότι η ανίχνευση αεροσκαφών τρομοκρατών από ραντάρ είναι μια δύσκολη αποστολή, καθώς είναι κυρίως μικρού μεγέθους.

Ένας μεγάλος αριθμός εχθρικών drones έχει καταρριφθεί πρόσφατα πάνω από τη Hmeymim.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι είχε απωθήσει δύο επιθέσεις με drones "σε ασφαλή απόσταση από τη βάση". Το Σάββατο, ένα drone, που φαινόταν να μεταφέρει εκρηκτικά, έπεσε στην προσέγγιση του Hmeymim, προερχόμενο από την Idlib.

Πιθανώς η πιο μεγάλη επίθεση κατά της Hmeymim πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους με τουλάχιστον δέκα drones να επιτίθενται στην περιοχή. Τρία άλλα στόχευσαν την ρωσική ναυτική βάση στην πόλη Tartus. Πολλές από αυτές τις συσκευές εξουδετερώθηκαν από το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S1.

Πηγή: Fars

newsit.gr