Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Τα πυρά εναντίον αμάχων συνεχίζονται παράλληλα με την διεθνή υποκρισία

Δείτε το χαρακτηριστικό VIDEO
Και τρίτος νεκρός Παλαιστίνιος στη Γάζα παρά την εκεχειρία
Η εκεχειρία που φέρεται να έχουν συμφωνήσει Χαμάς και Ισραήλ δεν εμποδίζει το δεύτερο να συνεχίζει να σκοτώνει στη Γάζα. Τρεις οι νεκροί μόνο το τελευταίο 24ώρο.
Υπέκυψε το Σάββατο στα τραύματά του Παλαιστίνιος ο οποίος είχε τραυματισθεί την Παρασκευή από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια διαδηλώσεων κοντά στον φράχτη που χωρίζει τη λωρίδα της Γάζας από το έδαφος του Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακο.
  Το ηλικίας 40 ετών θύμα είχε πληγεί από ισραηλινές σφαίρες ανατολικά της Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, όπου την Παρασκευή σκοτώθηκαν άλλοι δύο Παλαιστίνιοι στη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Εκτός από τους τρεις Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν, ανάμεσα στους οποίους κι ένας νοσηλευτής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας, 307 τραυματίσθηκαν, διευκρίνισε το υπουργείο. Μερικοί τραυματίσθηκαν από τα δακρυγόνα, ανάμεσα στους οποίους δύο δημοσιογράφοι και πέντε νοσηλευτές, και τουλάχιστον 130 από σφαίρες.
Εντούτοις οι διαδηλώσεις αυτές λέγεται ότι δεν έθεσαν υπό αμφισβήτηση την εύθραυστη εκεχειρία που συνήφθη το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα στη Χαμάς, το ισλαμιστικό κίνημα που κυβερνά τη Γάζα, και το Ισραήλ, έπειτα από έμμεσες συνομιλίες με μεσολάβηση της Αιγύπτου και του ΟΗΕ, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.
Δείτε το χαρακτηριστικό VIDEO από τις συγκρούσεις της Παρασκευής
 

Πηγή:  ΑΠΕ -ΜΠΕ