Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

...μην τρίβεσαι στη γκλίτσα του Πούτιν

Το ρωσικό ΥΠΕΞ καλεί την Αθήνα σε εξηγήσεις: Φέρεται να αρνήθηκαν βίζα σε Ρώσους κληρικούς
Νέα σύννεφα στις σχέσεις της Αθήνας με την Μόσχα μετά τις εκατέρωθεν κυρώσεις, προκαλεί η ανακοίνωση από το ρωσικό ΥΠΕΞ ότι το ελληνικό προξενείο στην Μόσχα, φέρεται να αρνήθηκε την χορήγηση βίζας σε Ρώσους κληρικούς που θέλησαν να βρεθούν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, ζητήθηκαν εξηγήσεις από την ελληνική πρεσβεία, προκειμένου να αποσαφηνίσει γιατί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αρνήθηκαν την χορήγηση βίζας σε κληρικούς της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας:
“Έχουμε στέλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (σ.σ. την πληροφορία)… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά” είπε η Ζαχάροβα και εξήγησε πως οποιαδήποτε διάκριση στην έκδοση βίζας είναι απαράδεκτη.
“Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεκτη”, δήλωσε.
Με πληροφορίες από το Sputnik