Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Αλβανία 3000 εμπειροπόλεμοι Μουτζαχεντίν

 

Αλβανία: Μουτζαχεντίν επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους αγγλικού καναλιού

Μια ομάδα βιντεοληπτών από το Channel 4 που αποτελούνταν από τον δημοσιογράφο Λίντσεϋ Χίλσουμ, τον παραγωγό Ντάριους Μπαζαργκάν και τον σύντροφό τους Αλβανο-ολλανδό Βίντσεντ Τρίεστ, δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα μουτζαχεντίν και των ιδιωτικών φρουρών, καθώς μαγνητοσκοπούσαν το στρατόπεδο τους, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

 
Η βρετανική ομάδα είχε αποσταλεί από την τηλεόραση Channel 4 και δέχθηκε την επίθεση έξω από τον φράχτη του στρατοπέδου, καθώς γύριζε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή των Μουτζαχεντίν που έχουν καταφύγει στην Αλβανία.


Το δημοσίευμα τονίζει ότι το περιστατικό έγινε έξω από την περίφραξη του στρατοπέδου και ήταν τόσο έντονο που αναγκάσθηκε να παρέμβει η αλβανική αστυνομία, που τους συνέλαβε, αλλά κατόπιν τους άφησε ελεύθερους γιατί δεν είχαν διαπράξει κάποιο αδίκημα.


Οι Ιρανοί αντιφρονούντες (μουτζαχεντίν) έστειλαν ανακοίνωση  στα μέσα ενημέρωσης για την βίαια αντίδρασή τους, στην οποία παραδέχονται ότι η επίθεση έγινε έξω από το στρατόπεδο τους, αλλά επιμένουν ότι οι βιντεολήπτες-δημοσιογράφοι είχαν σταλεί από το ιρανικό καθεστώς για να κινηματογραφήσουν τις εγκαταστάσεις τους, μια πράξη που είναι παράνομη σύμφωνα με τους μουτζαχεντίν.


Οι Μουτζαχεντίν περιγράφουν τους Βρετανούς δημοσιογράφους  ως Ιρανούς πράκτορες και τους θεωρούν ‘μισθοφόρους’ του ιρανικού καθεστώτος.


Μάλιστα, προς επίρρωση των ισχυρισμών τους,  διένειμαν μια φωτογραφία  στο Facebook που το περιστατικό αναφέρεται από έναν  παράγοντα των μυστικών υπηρεσιών του ιρανικού καθεστώτος.


«Την επομένη ημέρα, πληροφορίες για την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις μας, έκαναν την εμφάνισή τους στη σελίδα του Μασούντ Χονταμπάντεχ στο Facebook, του διαβόητου παράγοντα του υπουργείου Πληροφοριών του ιρανικού καθεστώτος (MOIS). Έτσι, έγινε σαφές ότι αυτό το οπτικοακουστικό υλικό από την ομάδα του Channel 4  ήταν σε ενεργή επικοινωνία με τους πράκτορες του ιρανικού καθεστώτος που έχουν αναλάβει καθήκοντα να διασύρουν την οργάνωσή μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
 
(Στοιχεία από opinion.al)