Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

To ρωσικό πλοίο Σπάρτη 3 πέρασε το Βόσπορο με κατεύθυνση Ταρτούς Συρίας μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό.


Συνεχώς ρωσικά πλοία διασχίζουν το Βόσπορο με κατεύθυνση τη Συρία εν όψει των εξελίξεων εκεί της μάχης του Ιντλίμπ και της ενδεχόμενης επίθεσης της τρόικας του πολέμου των δυτικών.
Σήμερα πέρασε το ναυλωμένο από τη ρωσική κυβέρνηση το με ρωσική σημαία πλοίο  Ro-Ro Sparta III (Σπάρτη 3) μεταφέροντας δια μέσω της Μεσογείου από το Novorossiysk στην Ταρτούς της Συρίας φορτίο με στρατιωτικό εξοπλισμό από  Oboronlogistika.
Πλήθος κοντέινερ γεμάτα πυρομαχικά όπλα συστήματα άμυνας μεταφέρονται στη Συρία από Ρωσία.
H M Zakharova εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ δήλωσε σήμερα ότι οι συνθήκες στη Συρία είναι ώριμες για ένα ποιοτικό άλμα προς το καλύτερο και την ολοκληρωτική εξάλειψη των τρομοκρατών. Παράλληλα τόνισε αναφορικά με επικείμενο χτύπημα δυτικών ότι «αυτό θα ήταν ένα σκληρό χτύπημα για τη διευθέτηση του συριακού αλλά ομοίως και για την παγκόσμια ασφάλεια. Οι συνέπειες αυτού του παιχνιδιού με την φωτιά είναι απρόβλεπτες», δήλωσε η Maria Zakharova. Η ίδια πρόσθεσε αναφορικά με την ύπαρξη χημικών στη Συρία ότι ο OIAC είχε εκ νεόυ επιβεβαιώσει τη διάλυση 27 συριακών τόπων που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή χημικών όπλων κατά το παρελθόν.


dimpenews.com