Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Ατελείωτες προκλήσεις απο την Τουρκία

Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα είναι καταφύγιο για τους Γκιουλενιστές
Σκληραίνει τη στάση της η Άγκυρα, μετά την απόφαση του ΣτΕ για τον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Ελλάδα "καταφύγιο Γκιουλενιστών", ενώ το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή τους υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες
Οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα ως «ασφαλές καταφύγιο», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατηγορώντας την Αθήνα ότι παρέχει προστασία σε μέλη του δικτύου Γκιουλέν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τις προσευχές της Παρασκευής, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο οι άνθρωποι που πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος να προστατεύονται από την Ελλάδα, κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο για τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, μια φιλική χώρα. Πιστεύουμε ότι ο εχθρός μας πρέπει να είναι εχθρός της Ελλάδας. Η προστασία μελών της οργάνωσης FETO - δηλαδή μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν - δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Είναι απαράδεκτο να ανοίγουν τις πόρτες σε μέλη της FETO που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Δυστυχώς οι εγκληματίες της FETO άρχισαν να βλέπουν την Ελλάδα ως ασφαλές καταφύγιο. Ελπίζουμε η Ελλάδα να επιστρέψει αυτούς τους εγκληματίες στη χώρα μας, καθώς η υπόθεση αυτή επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ.
Νωρίτερα, είχε προηγηθεί μία εξίσου έντονη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία κατηγορεί την Αθήνα ότι "προστατεύει τους πραξικοπηματίες"
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, αναφέρει:
«Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ελλάδος αποφάσισε την απελευθέρωση του Süleyman Özkaynakçı, ενός από τους οκτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος και για μία ακόμα φορά δείχνει οτι η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες.
Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές κάνουν δηλώσεις στον Τύπο ότι τις επόμενες μέρες θα απελευθερωθουν και οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες. Αυτό το θέμα δεν μπορεί να εξηγηθεί ως απλή εφαρμογή σχετικά με τη διάρκεια κράτησης όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές αρχές.
Η ελληνική δικαιοσύνη προλειαίνει το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που τραυματίζει τη δημόσια συνείδηση με την επαναλαμβανόμενη απόρριψη της έκδοσης των προδοτών πραξικοπηματιών που στράφηκαν κατά της δημοκρατίας στην χώρα μας.
Συνεχίζεται η αποφασιστικότητά μας σε ό,τι αφορά την έκδοση και την εκδίκαση των πραξικοπηματιών δραπετών στην χώρα μας».