Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Κανείς δεν ξέρει την δύναμη πυρός που βρίσκεται στην Συρία, το απλό τέχνασμα των Ρώσων που τύφλωσε τους Ισραηλινούς

«Κρυφτούλι» ρωσικών S-300 με την ισραηλινή αντικατασκοπεία
'Ολο και περισσότερο πολύπλοκη γίνεται η κατάσταση στη Συρία,
 με τις αντιμαχόμενες πλευρές να κάνουν τις κινήσεις τους προκειμένου είτε να αποκτήσουν την απαιτούμενη δύναμη πυρός για την άμυνα τους, είτε να προετοιμαστούν για ενδεχόμενες μελλοντικές συγκρούσεις.

Κι ενώ η μεγάλη κρίση μεταξύ ΗΠΑ και των συμμάχων τους με τη Ρωσία δείχνει να αποκλιμακώνεται, μετά τους περιορισμένους βομβαρδισμούς συγκεκριμένων στόχων σε συριακό έδαφος, δύο παραδοσιακοί εχθροί που δραστηριοποιούνται στην περιοχή,
το Ισραήλ και το Ιράν, δείχνουν να βρίσκονται σε πολεμικές προετοιμασίες, αφού δεν εκλείπουν και οι στοχευμένες επιθετικές ενέργειες σε συριακό έδαφος. Σε αυτές, κατατάσσονται οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί από ισραηλινά μαχητικά στόχων των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, με τον ηγέτη του Ιράν να δηλώνει ότι αυτές οι ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Σε αυτό το πλαίσιο, κι ενώ οι Ιρανοί αλλά κι οι Σύροι δείχνουν ανήμποροι να αμυνθούν στις επιθετικές ενέργειες του Ισραήλ από αέρος, φαίνεται ότι ο σύμμαχος και εγγυητής του καθεστώτος Άσαντ στη χώρα, η Ρωσία, αναλαμβάνει εκ νέου δράση (μετά την τεράστια συνεισφορά τους στην εκδίωξη των τζιχαντιστών και των ανταρτών σε μεγάλο μέρος της χώρας), παρέχοντας τον αναγκαίο αντιαεροπορικό εξοπλισμό.

​Ισραηλινές πηγές  «βλέπουν» πίσω από τα φορτία δύο ρωσικών πλοίων που έριξαν την Τετάρτη άγκυρα στην Ταρτούς, την παράδοση αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων τύπου S-300 στους Σύρους και στους ΙρανούςΤουλάχιστον, αυτό εκτιμούν ισραηλινές πηγές, οι οποίες «βλέπουν» πίσω από τα φορτία δύο ρωσικών πλοίων που έριξαν την Τετάρτη άγκυρα στην Ταρτούς, την παράδοση αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων τύπου S-300 στους Σύρους και στους Ιρανούς, και άρα μια βασική απειλή για τη δραστηριότητα των F-15 τους στην περιοχή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είδαν και επίσημα σύγχρονο εξοπλισμό, άρματα μάχης, ραντάρ νέου τύπου, ταχύπλοα και μονάδες μηχανικού για την κατασκευή γεφυρών (μιας και οι περιοχές γύρω από τον ποταμό Ευφράτη αποτελούν πεδία των μαχών).

Συγκεκριμένα το φορτηγό πλοίο «Αλεξαντερ Τκατσένκο» μετέφερε επιβεβαιωμένα ταχύπλοα σκάφη, ένα σκάφος BMK-T που χρησιμοποιείται για κατασκευή προσωρινών γεφυρών και οχήματα. Το συγκεκριμένο ρωσικό πλοίο εθεάθη την περασμένη Δευτέρα να περνάει από τον Βόσπορο, ενώ το ταξίδι του ξεκίνησε από το στρατιωτικό λιμάνι του Novorossiysk, στη Μαύρη Θάλασσα.







Στην Ταρτούς κατέφθασε επίσης το πλοίο «Project 117 LST Orsk 148» που μετέφερε άρματα μάχης, φορτηγά και ένα σύγχρονο αντιναρκικό και υπεδάφιο ραντάρ.





Οι ισραηλινές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι η Ρωσία «εκμεταλλεύθηκε» την 70η επέτειο ανεξαρτησίας του Ισραήλ την Τετάρτη, οπότε και η προσοχή είχε δοθεί αλλού, και αποβίβασε μυστικά το φορτίο του πρώτου πλοίου στην Ταρτούς. Για να επιτευχθεί αυτή η μυστικότητα, χρησιμοποιήθηκαν ειδικοί μηχανισμοί παραγωγής πυκνού καπνού στο λιμάνι, προκειμένου οι ισραηλινοί δορυφόροι και τα drones να μην μπορούν να εξακριβώσουν το είδος του φορτίου!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι δημιούργησαν προπέτασμα καπνού για να αποκρύψουν από τους ισραηλινούς δορυφόρους το πραγματικό φορτίο των πλοίων
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι δημιούργησαν προπέτασμα καπνού για να αποκρύψουν από τους ισραηλινούς δορυφόρους το πραγματικό φορτίο των πλοίων


Η τακτική αυτή των Ρώσων όπως ήταν επόμενο προκάλεσε τις υποψίες των Ισραηλινών, οι οποίοι εκτιμούν ότι κάτω από τα τανκς και τον υπόλοιπο εξοπλισμό που αποδεδειγμένα παραδόθηκε, υπήρχαν και οι S-300.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ, βέβαια, στις 17 Απριλίου αρνήθηκε, όπως δήλωσε, την παροχή πυραυλικών συστημάτων S-300 στη Συρία, στον πόλεμο όμως ακολουθούνται και παρελκυστικές τακτικές, ακόμα και από τα χείλη των επισήμων... 

http://www.zougla.gr/kosmos/article/kriftouli-ton-rosikon-s-300-me-tin-israilini-antikataskopia